Plavi Božić s Antiphonusom i Edinom Karamazovom u Crkvi svete Katarine 

Pod nebeskim svodom Crkve sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu, u sklopu ciklusa Trinitas, ansambl Antiphonus će u četvrtak 28. prosinca u 20 sati, uz glasovite glazbene goste, prvi put u vrijeme Adventa održati božićni koncert.

Antiphonusu će se tom prigodom pridružiti lutnjist Edin Karamazov, gudači predvođeni Laurom Vadjon, orguljaš Pavle Mašić, oboist Stjepan Nodilo i trubač Krešimir Fabijanić.

U svom nebeski plavom podcrtanom ciklusu Trinitas, Antiphonus prvi put daje božićni program doista u – božićno vrijeme. Računamo s time da je bolje ostaviti glasnija događanja da doprinesu živosti i vrevi svjetske prijestolnice Adventa, a blagost i opuštenost božićnog vremena ostaviti za nas –pa ako i ne padne snijeg, naši će zvuci biti meki pokrivač u kojem je sve nekako tiše i prisnije u osluškivanju unutarnjeg. Premda, program nije uspavanka: Vivaldijeva ‘Gloria’ i koncert za lutnju, Bachov motet ‘Lobet den Herrn’ i izgubljene hrvatske božićne pjesme u obradi Tomislava Fačinija plod su budnosti duha koji nas zove na čistoću, iako nježno: Naj dika, poštenje, od svih nas bude“, pozivne su riječi Antiphonusova voditelja Tomislava Fačinija.

Ulaznice stoje 90 kn.