Pleska i One possible option u polufinalu SPLIT ROCK FEST-a

Ovog petka 22.06. u prostorima Legends Bara na Bačvicama održala se prva natjecateljska večer na SPLIT ROCK FEST-u .

Uz obilje dobre rock glazbe i dobro raspoloženje do ranih jutarnjih sati, nastupila su četiri banda i to dvije rock grupe iz Splita: „Pleska“ i „Hladan tuš“ te dva atraktivna gostujuća benda „Free Ride“ iz Zagreba i „One possible Option“ iz Rijeke.

Kroz nastupe ovako selektiranih bandova splitska rock publika se je imala prigodu upoznati s raznim glazbenim stilovima: od skapunka, preko hardrocka i žestogog metala, pa sve do društveno angažiranog alternativnog rocka. Upravo „One possible option“ iz Rijeke, svojom izuzetnom glazbenom izvedbom i ekološki angažiranim, te socijalno osviještenim tekstovima naveli su ocjenivački sud da ih jednoglasno „propusti“ u polufine. U polufinale se također plasirala „Pleska“ iz Splita koja je svojim veselim pristupom i izvrsnom izvedbom upotpunjenom ritmom udaraljki i zvukom trube, osvojila daleko najveći broj glasova prisutne publike.

Ocjenjivački sud imao je vrlo težak zadatak izbrati bend koji ide dalje, jer su u konkurenciji bili izvanredni bandovi. Kako nam je rekao Luka Tomić producent Rock festivala i predsjednik ocjenivačkog suda u kojem su još osim njega Marko Novaković i Ante Veršić Wera, bila je privilegija pratiti odličan nastup prekaljenog hard rock banda „Hladan Tuš“ iz Splita. Ljubitelji metala su pak s oduševljenjem popratili nastup izvrsnog zagrebačkog banda „Free Ride“.

Natjecanje se nastavlja idući petak 29.06. u Legends baru na Bačvicama, kada nastupaju: Mr. Wolf, Bezdan, Prevail iz Splita te Flashback iz Zagreba.