Plesno zagrijavanje uoči gostovanja “Velikog Gatsbyja”

ARTentainment/Facebook

U Areni Zagreb 14. će listopada gostovati svjetski uspješan plesni spektakl “The Great Gatsby”, spoj klasičnog baleta, suvremenog plesa i kinematografije, a ususret tom događaju članovi zagrebačkog Atomic Dance Factoryja na zagrebačkom su Cvjetnom trgu upriličili zabavnu priredbu zagrijavanja.

U raskošnom „Velikom Gatsbyju“ sudjeluju virtuozi iz svijeta baleta, plesa općenito, kazališta i glazbe, poput Denisa Matvienka, nacionalnog baletnog prvaka Marijinskog teatra i po mnogima najboljeg baletana današnjice, Dwighta Rhodena, jednog od najtraženijih suvremenih koreografa u svijetu, skladatelja Konstantina Meladzea i plesača Clifforda Williamsa.

Jedan od onih koji željno žude vidjeti „Gatsbyja“ u Areni je i Azamat Nabiullin, prvak baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, koji je na Cvjetnom trgu s veseljem izrazio svoja očekivanja:

Denis Matvienko je sigurno jedna od najvećih baletnih zvijezda na međunarodnoj sceni. Radi se o miljeniku publike i kritike, umjetniku čije ime u pravilu rasprodaje predstave. Klasični je primjer vrhunskog školovanja u bivšem Sovjetskom Savezu. Gotovo je nemoguće ukratko nabrojati sve nagrade koje je osvojio ili uloge koje je otplesao, ali u svakom slučaju, to je plesač koji u malom prstu ima kompletan zahtjevan klasični repertoar, a nakon klasike, dokazao se i u modernom izričaju. Njegov dolazak puno znači za zagrebačku publiku, kao i sama prilika da pogledaju ‘Velikog Gatsbyja’. Posrijedi je spektakl o kojem bruji cijeli umjetnički svijet, pa mi je drago vidjeti da je i Zagreb konačno domaćin jednog takvog svjetskog hita. Ples uistinu spaja sve, a ono najbolje tek dolazi – vidimo se 14. listopada u Areni“.

Iako u Arenu stane mnogo više gledatelja, u prodaji je samo 4000 ulaznica, zato što je organizatorima i izvođačima važno da svi nazočni doista odlično vide i čuju sve što „Gatsby“ nudi, iako ne žele unaprijed otkrivati pojedinosti, osim one da će „i novčanice padati s neba“.

„The Great Gatsby“ u Areni Zagreb 14. listopada počinje u 20 h, cijene ulaznica kreću se od 180 do 450 kuna, ovisno o mjestu sjedenja, a detaljan prikaz cjenovnih kategorija kao i slobodnih mjesta nalazi se na ovom linku.