Pobjednik prve finalne Karlovačko RockOff je večeri grupa – dno.

Let3 @ Hartera/RockOff

U prostoru riječkog Exportdrva sinoć se održao žestoki rock tulum. Ujedinjeno izdanje festivala Hartera i Karlovačko RockOff privuklo je velik broj ljudi, ulaznice preostale nakon odlične pretprodaje proteklih tjedana planule su brzo nakon otvaranja vrata, ostavivši vani dvjestotinjak posjetitelja. Ideja organizatora da koncert započne nastupom LET3 pokazala se kao iznimno korisna za bendove finaliste, koji su u Rijeci dobili priliku nastupiti pred dvije tisuće ljudi!

Kao što je i najavljeno, program su u 20 sati otvorili Let 3 jednosatnim setom u sklopu kojeg su izvodili pjesme sa svoja prva albuma “Two dogs fuckin” i “El Desperado”. Nakon porcije žestokih rifova, na pozornicu su se, jedan po jedan, penjali Karlovačko Rock Off finalisti Dno., Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes, dajući sve od sebe u predstavljanju svog autorskog rada.

Stručni žiri, kojeg čine Lada Furlan Zaborac (Bambi Molesters), Damir Martinović Mrle (LET3), Alen Marin (Kojoti), producent Denis Mujadžić Denyken i umjetnički direktor Karlovačko RockOff festivala Hrvoje Horvat, imao je po vlastitom priznanju vrlo težak zadatak odabrati samo jednog pobjednika koji odlazi u superfinale u Zagrebu 3 studenog. Nakon sumiranja svih glasova, kao pobjednik prve, riječke finalne večeri proglašena je grupa Dno.

Dno @ Hartera/RockOff

Oko 2000 ljudi nastavilo se potom zabavljati uz sjajno primljene ‘povratnike’ Kojote te Gorana Bareta i Majke, nakon kojih su večer svojim klasičnim setom zatvorili Let 3. Koliko je primamljivo djelovala ova kombinacija vidjelo se po publici koja je potegla iz Istre, Dalmacije, Zagreba te Slovenije kako bi čula svoje favorite.

Kojoti @ Hartera/RockOff

Pokazalo se još jednom i kako je publika željna domaćeg rocka, te da i brojni noviji bendovi imaju svoju šansu na glazbenom nebu. Kao što su i sami finalisti istaknuli u izjavama nakon nastupa, ovo im je neovisno o daljnjem plasmanu u natjecanju, bila odlična prilika za predstavljanje uživo i medijsku promociju kakvu bi sami jako teško ostvarili.

Karlovačko RockOff idućeg petka seli u Split, gdje će se po prvi put predstaviti splitskoj publici. Drugo finale će se održati u pubu Plan B na Žnjanu, na prekrasnoj lokaciji uz samu plažu, gdje će nastupiti Brain Holidays, Nezahvalnici, Cubies i Audio Detektiv.

Više o festivalu pratite na službenim web i facebook stranicama.

Goran Bare i Majke @ Hartera/RockOff