Početak rujna u Rijeci rezerviran je za jazz!

JazzTimeRijeka & EuropeanJazzDays

Epidemiološka situacija spojila je dva festivalska projekta, JazzTimeRijeka i EuropeanJazzDays, u višednevnu glazbenu poslasticu za ljubitelje jazz glazbe.
 
Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, JazzTimeRijeka festival i ove će godine, 29. put za redom, otvoriti svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti u svom programu glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i “gradu koji teče”.
 
Ove godine, zbog poznate nam epidemiološke situacije, festival će se održati u ranijem terminu i osloniti se na domaće jazz snage, a priklonit će mu se i projekt “European Jazz Days“.
 
European Jazz Days” novi je festivalski projekt u sklopu programa Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, a zamišljen je kao višednevna prezentacija europske i lokalne jazz scene i jazz glazbe uopće. Jazz glazba predstavit će se najširoj publici kroz koncerte glazbenika iz Rijeke i okolice, koji predstavljaju svoje autorske projekte naslonjene na europsku jazz tradiciju i u kojima se promiče suradnja lokalnih i europskih glazbenika.

Od 02. do 05.rujna u prostoru Exportdrva u Rijeci nastupit će:

2.9.2020.
Spart Jazz Quintet
Jed Becker’s Group feat. Elvis Stanić
Alba&Leo

3.9.2020.
GIIPUJA
Zvonimir Radišić TRIO
Love Runners Band

4.9.2020.
Marko Ramljak Band
Joe Kaplowitz “Organic Intelligence” trio
B’s FUNstallation

5.9.2020.
Robert Mikuljan quintet
Levačić/Kralj/Pavić Trio
Sterptet 

Pokrovitelji: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko – goranska županija, TZ Grada Rijeke, Radio Rijeka, Novi list, PolakMediaMusic, Art of music, Promocija, Jazz.hr, HRT, Tomastik-infeld Vienna
 
Program se održava u sklopu službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture