Počinje odbrojavanje do velikog finala turneje “Apocalypso Now” Darka Rundeka

Nakon što je krajem svibnja za Dancing Bear objavio luksuzni, remasterirani dvostruki LP i trostruki boxset “ApoCalypso”, koji je objedinio taj kultni album i posljednji (dosad neobjavljen) album grupe Haustor – “Dovitljiv mali čudaci”, Darko Rundek okružen vrhunskim glazbenicima otisnuo se na iznimno uspješnu koncertnu turneju “Apocalypso Now” koja je uključivala cijelu regiju, a veliko finale očekuje nas 16. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Koncert je inicijalno trebao biti održan u Maloj dvorani, ali nešto manje od mjesec dana uoči njegovog održavanja iz stožera organizatora stigla je obavijest da je koncert rasprodan te je produkcija prebačena u Veliku Dvoranu.

Ogroman interes publike dovest će posljednji nastup Rundekove “Apocalypso Now” turneje na mjesto gdje je pjesma premijerno izvedena. Naime, upravo u Velikoj dvorani Doma sportova publika četvrtog Fiju Briju festivala mogla je po prvi put čuti “Apokalipso”, kojeg je Rundek kasnije izvodio na koncertima prije nego je pjesma službeno objavljena na istoimenom albumu.

Dva desetljeća kasnije album je doživio reizdanje u remasteriranom obliku, a sama pjesma je postala jedan od najznačajnijih momenata naše glazbene povijesti.

Za “Apocalypso Now” turneju Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce. Osim ključnih pjesama albuma, kao što su “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit”, “More more”, “Senor” ili “Štrajk željezničara” Rundek i njegov bend proći će u Domu sportova kroz najvažnije pjesme na potezu od Haustora do Cargo Tria.

Boxset i vinyl ”ApoCalypso” potražite u Dancing Bear shopovima (Zagreb, Split i Osijek) ili ga streamajte na Deezeru.