Podržite program festivala Krapinjon 2016. kroz crowdfunding kampanju

krapinjon

Drugo izdanje festivala Krapinjon koji se odvija u srcu Hrvatskog zagorja, povijesnom gradiću Krapini, održat će se od 8. do 11. rujna 2016. godine. Kroz četverodnevni sadržaj u sklopu festivala moći će se doživjeti oživljena povijest kroz interaktivni srednjovjekovni tabor, sajam oldtimera, razne radionice za djecu i mlade, koncerte, predstave, izložbe, pub quiz, street art i povijesna predavanja, a sav sadržaj je besplatan za posjetitelje.

e5p75tqspkby5hvblsvzUdruga Tavan iz Krapine je skupina lokalnih mladih entuzijasta koji uviđaju nedostatak edukativnog, zabavnog i kulturnog sadržaja u gradu, te su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i primili se posla. Originalno je program Krapinjona bio sadržajno bogatiji, no s obzirom na skromnu financijsku podršku državnih institucija, obujam programa je znatno smanjen, ali još uvijek premašuje budžet. Odlučili su stoga krenuti u realizaciju crowdfunding kampanje kako bi pokrili dio troškova planiranog programa, a vi možete pomoći u tome – ako ne monetarno, možete pomoći materijalima poput boja za street art ili likovne radionice. Dobro će doći i osvježenja za izvoditelje aktivnosti i volontere. Širite glas o dobroj stvari, recite svojim prijateljima, podržite ih na društvenim mrežama.

Ovogodišnja tema festivala je POVIJEST, a kroz četverodnevni sadržaj moći će se doživjeti oživljena povijest kroz interaktivni srednjovjekovni tabor, sajam oldtimera, razne radionice za djecu i mlade, koncerte, predstave, izložbe, pub quiz, street art i povijesna predavanja.

d02dtlzt0rnm3y4b4bd1Petak i subota navečer su rezervirani za koncerte mladih neafirmiranih bendova koji će na taj način dobiti priliku predstaviti svoj autorski rad zainteresiranoj publici, a samim time i potaknuti mlade da se uključe u scenu. Poticaj za bavljenje glazbom i sviranjem prenijet će se mladima i kroz planiranu višednevnu školu gitare u kojoj bi se iskoristilo znanje lokalnih majstora gitare i ostalih instrumenata koji su spremni podučavati djecu i mlade. Prvi potvrđeni bend za ovogodišnje izdanje Krapinjona jest legendarna zabočka Mahatma.

Želja i cilj članova udruge Tavan je da kroz projekte poput Krapinjona široj zajednici, naročito mladima, demonstrira što je sve moguće uz mali buđet i puno dobre volje. Time se stvara prilika za razmjenu iskustava i stjecanje novih vještina, druženje i upoznavanje ljudi, ali je ponajprije poticaj za uključivanje u život svoje sredine i zajednice. Ne moramo pasivno birati kojim ćemo sadržajima ispuniti svoje slobodno vrijeme, budimo aktivni stvaratelji zanimljivih, kreativnih i zabavnih načina da se približimo jedni drugima! Detaljnije o programu nađie na linku te na službenim Facebook stranicama.