Poez11a objavila treći singl i najavila prvi koncert

Ukoliko vas na prvo slušanje i prvi ritmovi podsjete na kultni i legendarni Goribor, nije slučajno, obzirom da se među članovima benda nalaze gitarista Željko Ljubić Piti, bubnjar Darko Urošević i basista Duško Spasojević, nekadašnji članovi Goribora. 

Nakon što je drugi singl borskog sastava Poez11a pod nazivom Talasi osvojio titulu hita listopada na Bunt RTS Top listi, objavljen je i treći singl za pjesmu Samo mi.

Ukoliko vas na prvo slušanje i prvi ritmovi podsjete na kultni i legendarni Goribor, nije slučajno, obzirom da se među članovima benda nalaze gitarista Željko Ljubić Piti, bubnjar Darko Urošević i basista Duško Spasojević, nekadašnji članovi Goribora. 

Autor spota je Milan Stošić, a u spotu se pojavljuje Jovana Ćopić. Mix i mastering i ovog singla potpisuje Miloš Drobnjaković. 

Ovo je ujedno i dobra najava za predstojeći koncert sastava Poez11a, koji će biti održan u sali borske Muzičke škole u subotu, 7. prosinca 2019. godine.

Članovi sastava obećavaju odličnu svirku i neka iznenađenja. 

 „Poez11a je matematika duša u kojoj je 1+1=11. I upravo na taj način, svako od članova benda unosi svoj unutarnji doživljaj sveta kroz muzički izraz, koji u zbiru daje komentar, ali i slutnju vremena u kome živimo. Ukoliko vreme kao takvo postoji“ riječi su kojima nas Ivan Ilić, frontmen benda Poez11a iz Bora, upoznaje s osnovnim smislom postojanja i misije, kako njihove glazbe tako i pisane riječi.

Žanrovski pripadaju pop glazbi sa elementima bluza i psihodelije, ali je osnovna ideja ovog sastava promocija autorskog izražaja, bez previše stega samog žanra.

„Željko Ljubić Piti i ja sarađujemo dugi niz godina. Bend Poez11a nastao je prošle godine, kada su nam se pridružili Jelena Ilić na violini i Vukašin Jelenković na klaviru. Duško Spasojević svira bas, a bubnjeve Darko Urošević. Pored njih još nekoliko naših prijatelja je tu: Dragoljub Ranđelović – harmonika, Miloš Đurić – bas i gitara, Bojan Bojković Profa – klavijature“ – kaže Ivan Ilić koji iza sebe ima dvije objavljene knjige poezije – Ledeno prepodne i Eshatolog, za koje je osvojio i nagrade. 

Treba podsjetiti da drugi singl pod nazivom Talasi prati animirani spot koji je novi osvrt Mihajla Dragaša na njegov film ISKON Anima Aeternam, inspiriran tekstom i glazbom Talasa. Film ISKON je nagrađen Grand prijem na 63. Martovskom festivalu u Beogradu, 2016. godine. Mix i mastering potpisuje Miloš Drobnjaković, Sound Guru Studios.

Prvi singl pod nazivom Čekajući sreću objavljen je u lipnju ove godine. Mix i mastering prvog singla odrađen je u Studiju Destilerija, produkciju potpisuje Petar Rudić (Mravi, Svi na pod), a spot Ivan Ilić.

Materijal za album, koji će uskoro biti objavljen, snimljen je tijekom 2018. i 2019. godine u Boru u Studiju 11.

Pokrovitelj nadolazećeg koncerta je Centar za kulturu grada Bora.