Pogledajte novi spot Davida Byrnea za novu himnu inkluzivnosti i zajedništva

David Byrne, foto Catalin Kulczar

Jedan od najznačajnijih suvremenih umjetnika, glazbena ikona i vizionar David Byrne predstavio je novi album “American Utopia” koji je svjetlo dana ugledao 9. ožujka.

Byrne album je snimio u suradnji s Brianom Enom i Rodaidhom McDonaldom (The xx, King Krule), a na njegovom novom studijskom izdanju radili su Oneohtrix Point Never, Jam City, Doveman, Jack Peñate i brojni drugi.

Nakon najavnih singlova “Everybody’s Coming to My House” i “This Is That”, Byrne je jučer predstavio i video spot za spomenutu pjesmu “Everybody’s Coming to My House” koju autorski potpisuje u suradnji s Enom, Samphom, TTY i ostalima. Video je nastao u suradnji s Detroit School of Arts za čije članove Byrne tvrdi da su mu u potpunosti promijenili pogled na pjesmu koja sada postaje himna inkluzivnosti i zajedništva. Pjesmu je otpjevao Vocal Jazz Ensamble.

David Byrne, kreativna snaga Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Golden Globea, član Rock And Roll Hall Of Fame, a posljednjih desetljeća i iznimno uspješan i hvaljen samostalni glazbenik, fotograf, režiser i autor, svoj najnoviji glazbeno-scenski nastup donosi i na glavnu pozornicu INmusic festivala koji će se održati na dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine.

Byrne se na INmusic festivalu #13 pridružuje velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombinu, Frank Carter & The Rattlesnakes, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse i brojnim drugima.