Pogledajte sve videospotove Toola po prvi put u HD rezoluciji

Pored novog albuma, Maynard James Keenan i ostatak talentirane ekipe odlučni su obožavateljima dati sve za čim su žudili posljednje desetljeće

Jedan od najiščekivanijih dana u povijesti glazbe napokon je stigao – čekali smo ga dugih 13 godina, no novi album grupe Tool, “Fear Inoculum”, službeno je objavljen prošli tjedan, 30. kolovoza 2019. Svoje peto studijsko izdanje Tool su počeli najavljivati još po objavi posljednjeg albuma “10,000 Days”. Nakon godina obećavanja, situacija se počela zahuktavati, a plan “materijalizirati” kada je bend prošlo proljeće na koncertima predstavio dvije nove pjesme: “Descending” i “Invincible”. Od tada su svoj svijet fanova držali u napetosti otkrivajući pomalo razne detalje, sve do objave prvog, naslovnog singla (koji će ostati zabilježen kao najduža pjesma koja se pojavila na Billboard 200 ljestvici), a potom i albuma “Fear Inoculum”.

Pored novog albuma, Maynard James Keenan i ostatak talentirane ekipe odlučni su obožavateljima dati sve za čim su žudili posljednje desetljeće. Sredinom srpnja Tool je objavio svoju slavnu demo snimku iz 1991. s pjesmama koje su se koju godinu kasnije pojavile na debitantskom EP izdanju “Opiate” i prvom albumu “Undertow”. Snimka se pod naslovom “72826” pojavila na digitalnim streaming servisima. Bio je to povijesni trenutak za bend koji je po prvi put svoju glazbu učinio dostupnom online, da bi se potom cijeli katalog Toola našao na digitalnim servisima već dva tjedna kasnije, 2. kolovoza. Isti dan kad je predstavljeno novo studijsko izdanje, Tool je na svom YouTube kanalu objavio svoje, sada već kultne videspotove.

“Ænema”, “Schism”, “Sober”, “Parabola”, “Stinkfist”, “Prison Sex” i “Vicarious” nisu bili nedostižni fanovima dosad, ali sada ih po prvi put možete pogledati u HD rezoluciji na službenom kanalu benda.

1. TOOL – Vicarious

2. TOOL – Schism

3. TOOL – Ænema

4. TOOL – Stinkfist

5. TOOL – Parabola

6. TOOL – Prison Sex

7. TOOL – Sober