Port to port to port – glazbeno ostvarenje koje povezuje tri glazbenika kao tri moreplovca

“Port to port to port” naziv je glazbenog ostvarenja koji povezuje tri glazbenika kao tri moreplovca, tri putnika iz tri različita pomorska odredišta, na zajedničkom putovanju neistraženim područjima svojih glazbenih podsvijesti.

Tri glazbenika, tri različite životne sredine; Razz iz Rijeke, Maier iz Trsta te Ergić iz Vodica. Svaki sa svojim kulturološkim, životnim i emotivnim bremenom, sa svojim specifičnim  muziciranjem (kao da su se nekim čudom sreli na imaginarnom moru ideja i pokušaja) uspijevaju otplutati na vrlo udaljena samotna mjesta, pogodna za istraživanje improvizacije i podsvijesnih reakcija. Vode ih neobuzdana znatiželja i potreba da vide ‘šta je unutra’, što je ‘iza ruba’.

Cijeli spektar impresija koji je proizašao iz izvedbe kad je trio krenuo improvizirati u studiju iznenadio je i same glazbenike, koji su se prepustili gotovo anarhistički nastrojenom Maierovom vodstvu recording sessiona.

Autor vizuala: Marko Nemec

DVD, sastavni dio ove glazbene poslastice za slušatelje poznavatelje, sadrži video materijale uz koje pratimo nastanak nekih od najdojmljivijih kreativnih trenutaka nastalih za vrijeme ove free jazz seanse.

“Osobno doživljavam ovaj cd/dvd kao jedno od mojih najvrednijih glazbenih ostvarenja. Radi se o beskompromisnom, bezvremenskom, totalno nepromišljenom i ekstremno iskrenom zvučnom materijalu koji definitivno ne ‘sjeda’ ni na prvo pa ni na drugo slušanje te iziskuje dobru glazbenu upućenost slušatelja. Preporučam intenzivno preslušavanje, po mogućnosti na dobrom paru slušalica, čvrsto sklopljenih očiju i potpuno otvorene duše. Jer baš smo tako i mi snimali ovaj material.” – opisao nam je Denis Razumović Razz, veliki saksofonist, umjetnik, dobitnik nagrade Status u kategoriji jazz glazbe.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za kulturu RH, a posebna zahvala ide Borisu Borotu Rakamariću, za strpljenje tijekom snimanja i produciranja.