Porto Morto danas besplatnim koncertom otvara umjetnički sajam Art Zagreb

Nakon odličnih koncerata i tuluma koji vas očekuju na Zagreb Design Weeku, glazbeni program The Sound of the 20s se nastavlja u tjednu nakon na sajmu umjetnina Art Zagreb

Nakon odličnih koncerata i tuluma koji vas očekuju na Zagreb Design Weeku, glazbeni program The Sound of the 20s se nastavlja u tjednu nakon na sajmu umjetnina Art Zagreb. Koncept je okrenut zvukovima budućnosti dvadesetih godina u koje uskoro ulazimo, a ovoga puta urednik glazbenog programa Ilko Čulić na pozornicu u prekrasno dvorište Hale V dovodi odličan art rock bend Porto Morto i house jazz dvojac Jan Kinčl & Regis Kattie, kao i sjajne DJ-e.

Četiri dana plesa pod zvijezdama u dvorištu Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Hala V otvorit će u četvrtak 16. svibnja, besplatnim koncertom, hrvatski indie bend Porto Morto. Ovaj bend čiji je zvuk i stil nezahvalno definirati, upravo je zbog toga pravo osvježenje na domaćoj sceni, a takvo mišljenje dijele i publika i kritika. Osmeročlani bend aktivan je od 2011. godine te je nastupio na brojnim festivalima i klubovima po Hrvatskoj i regiji. Debitantski album “Porto Morto” iz 2017. proglašen je jednim od najboljih domaćih albuma te godine. Ove godine objavili su drugi album “Portofon” koji donosi svježe ideje, inovativne melodije i originalne aranžmane.

Svima koji su  26. travnja u Tvornici Kulture propustili koncert promocije albuma, ovo je nova prilika da plešu na osebujne i očaravajuće melodije ovih glazbenih kreativaca.

Porto Morto

Prije i nakon koncerta svojom eklektičnom selekcijom rasplesat će vas DJ D-Gree, dobro poznat svim ljubiteljima kvalitetnog clubbinga i toplog plesnog zvuka koja ugađa duši i tijelu, a ulaz je na dan otvorenja besplatan.

Ostatak programa donosi i druge odlične izvođače. Pult će u petak pripasti mladom i perspektivnom DJ-u iz Požege pod umjetničkom imenom Hibou koji je inače stalan gost i član klupskih večeri Casa i Svakober, a ljubitelj je elektroničke glazbe u njezinim raznim kombinacijama. Pridružit će mu se i jedan poseban gost i DJ iz Berlina, Friedrich Andreoni, koji također izlaže na Art Zagrebu.

JanKinčl&RegisKattie, foto: Sanjin Kaštelan

Jan Kinčl & Regis Kattie su deep house/jazz dvojac i jedno od najprominentnijih imena na hrvatskoj sceni elektroničke glazbe. Čuti ih možete u subotu 18. svibnja na ‘The Sound of the 20s’, a ovo je jedinstvena prilika da poslušate ovaj live dvojac jer nakon toga ne planiraju skori nastup u metropoli. Nastup je ujedno i koncertna promocija njihovog debija ‘In Plain Sight’, koji je završio na gotovo svim listama najboljih albuma za 2018., te EP-ja ‘Two Sides of Blue Funk’, objavljenih za zagrebački PDV Records.

DJ podršku u subotu donosi DJ-ica Ynez koja je već deset godina akterica zagrebačke klupske i radijske scena.

U nedjelju će Art Zagreb završnim plesom kroz B2B set zatvoriti D-Gree i Ilko Čulić, dvojica kolega s Radija 808. Sam urednik glazbenog programa moći će nam predstaviti osobnu viziju zvuka koji tek dolazi i za ovu priliku zaključiti ‘The Sound of the 20s’, priču koja zapravo tek počinje.

Art Zagreb međunarodni je sajam umjetnina koji se ove godine održava po drugi put u Tehničkom muzeju Nikola Tesla od 16. od 19. svibnja, U tom razdoblju predstavit će se radovi pedesetak najboljih hrvatskih i internacionalnih suvremenih likovnih umjetnika. Moći ćete pogledati i kupiti umjetnička djela, doživjeti probrane izložbe, informirati se o tržištu umjetnosti na panel diskusijama i filmskim projekcijama, te naravno uživati u glazbenom programu.

Ulaznica za glazbeni program uključena je u cijenu ulaznice za Art Zagreb – 20 kn dnevna, dok je na dan otvorenja, u četvrtak ulaz besplatan..