Posebna veza Zagreba i S.A.R.S.-a sada još jednom javno i trajno potvrđena

dsc_5652
(Fotografije – Kristina Josić)

S.A.R.S. je ovog vikenda dva dana zaredom napunio veliku dvoranu Doma sportova.

Već dugo na ovim prostorima nismo imali bend koji bez problema dva dana zaredom može dovesti toliki broj ljudi u Dom sportova. Ovim je slavljeničkim koncertima S.A.R.S. na poseban način obilježio 10 godina postojanja benda na glazbenoj sceni.

Obje večeri otvorio je bend Ničim Izazvan, prijateljski bend S.A.R.S.-a s kojim su snimili pjesmu ”Glupost” i premijerno je izveli u Domu sportova.

Veliki i prepoznatljivi logo dvostruke Sveže amputirane ruke Satrianija zamijenio je popis gradova u kojima su nastupali tako da se u dvorani moglo čuti oduševljenje kad god bi se pojavilo ime grada iz kojeg je došla publika. Kada se preko cijelog zastora pojavio ispisan Zagreb, publika je u deliriju dočekala pad zastora i aposlutnu eksploziju benda na velikoj pozornici koji je koncert otvorio sa žestokom izvedbom pjesme ”Branim se”.

Iako je frontmen Žare prije oba nastupa potvrdio prisutnost treme, neupitna komunikacija s publikom dovela je do nekoliko vrhunaca tijekom obje večeri. Cijela je dvorana pjevala hitove ”Pepeo”, ”To rade”, ”Proleće”, ”Klinka”, ”Ti, ti, ti”, ”Ikone pop kulture”, ”Rakija” i mnoge druge, a posebno čarobna atmosfera stvorila se pri izvedbi njihovog aposlutno najvećeg hita ”Lutka”. U akustičnoj izvedbi uz Sanju Lalić na klavijaturama, Žarko Kovačević apsolutno je briljirao svojim prepoznatljivim vokalom.

dsc_0119

Kombinacija stilova karakteristika je benda S.A.R.S., a publika je podjednako uživala i u laganicama, i u bržim, plesnim pjesmama.  Fenomen ”Buđavog lepca” nije mogao objasniti ni sam bend, no čim je Žare samo zapjevao ”njam, njam, njam” publika je ponovno vrištala! Zvuci harmonike i trube odjekivali su dvoranom kojom se orilo skupno pjevanje.

Bend je na koncertima predstavio i svoj personalizirani liker – Badelov Pelinkovac, narodno nazvan S.A.R.S.-ovac.

Nakon što ih je i prve i druge večeri publika dva puta dozvala na bis, koncertni spektakl u Domu sportova zatvorili su sa pjesmom ”Mir i ljubav” kao univerzalnom porukom svima uz finalno zborno pjevanje s oduševljenom publikom.

dsc_5842

”Apsolutna pobjeda u zagrebačkom Domu sportova… Pružili ste nam dvije večeri za pamćenje i hvala vam na tome!”, objavio je S.A.R.S. nakon koncerta na svojoj Facebook stranici i tako zahvalio još jednom fanovima na ogromnoj podršci koja nije jenjavala niti u jednom trenutku.

Nakon nebrojeno pozitivnih reakcija od strane fanova i medija, možemo reći da je posebna veza Zagreba i S.A.R.S.-a sada još jednom javno i trajno potvrđena.