Posljednja izvedba “Živjet ćemo bolje” u ZKM-u po promotivnoj cijeni za fanove Mrleta

Živjet-ćemo-boljezkm

14. i 15. lipnja u 20 sati na programu Zagrebačkog kazališta mladih su posljednje izvedbe predstave ‘Živjet ćemo bolje’ u režiji Senke Bulić. Pogledajte predstavu o sretnim i nesretnim obiteljima u kojoj napokon možete vidjeti Mrlu iz Leta 3 u punokrvnoj glumačkoj ulozi.

Nakon rasprodanog koncerta u ZKM-u 22. travnja u sklopu kojega su Mr.Lee i IvaneSky promovirali svoj album Colors, neke od pjesama s albuma sada možete poslušati i u predstavi ‘Živjet ćemo bolje‘ za koju su Mrle i Ivanka skladali glazbu, a u izvedbi ansambla ZKM-a.

ZKM-web-galerija_-18Za sve Mrline (i Ivankine) fanove ZKM nudi pogodnosti prilikom kupovine ulaznica: paket od 4 ulaznice po cijeni od 100 kuna za bilo koju izvedbu predstave Živjet ćemo bolje, dok je cijena pojedinačne ulaznice 40 kuna.Za rezervaciju ulaznica s popustom dovoljno je nazvati na jedan od brojeva 01/4872-554, 01/4876-721 ili poslati mail na info@zekaem.hr s naznakom „MRLIN FAN“.

U ovoj snažnoj priči propituje se poznata Tolstojeva rečenica o sretnim i nesretnim obiteljima te se traži izlaz iz poznatog klišeja. Marinina je priča teška: izgubila je dijete te je zbog osjećaja krivice spremna zbog toga snositi posljedice. Lorena, njezina sestra, nosi svoje demone prošlosti kao obiteljsko nasljeđe, ali i demone sadašnjosti, a kao takva je obitelji nerazumljiva do mjere da ne znaju što bi s njom. Mama, koja je u međuvremenu postala “Mater”, pokušava ponovo postati mamom, a svoj zadnji otpor pokazuje odlaskom u Italiju gdje se brine za dementne starce kao žena gastarbajterica. Baka (ili baba) već je davno “začinila” obiteljske odnose, a sada se u duhu svetice i mučenice prepušta brizi obitelji, doživljava trenutke lucidnosti u kojima piše roman (sentimentalne ljubavne priče u kakvima sama nikad nije sudjelovala, kao ni itko od njezinih) – i naravno zanovijeta. Otac je kopča prema stvarnosti, no u njoj se ocrtava rat iz kojeg se vratio izgubljen, premda su njegove kćeri upravo njegovo ratno izbivanje doživjele kao rijetki prostor vlastite slobode.

Glume: Damir Martinović Mrle, Katarina Bistrović Darvaš, Barbara Đurović, Milivoj Beader, Filip Nola, Petar Leventić, Damir Šaban, Nataša Dangubić, Urša Raukar, Dajana Čuljak, Stipe Kostanić