Poslušajte novi singl Bat For Lashes “The Hunger”

Natasha Khan, glazbenica poznatija pod scenskim imenom Bat For Lashes, ovog rujna objavit će svoj peti studijski album

Natasha Khan, glazbenica poznatija pod scenskim imenom Bat For Lashes, nakon tri godine kreativne stanke ovog rujna objavit će svoj peti studijski album Lost Girls, a točno mjesec dana do najavljenog izlaska albuma glazbenica je predstavila i novi singl “The Hunger” uz prateći video spot.

Natasha Khan oduvijek je voljela ispreplitati duhovne i ritualne elemente u svojoj glazbi, a to se osjeti i u novom singlu, kao i pratećem videospotu. Kako otkriva u medijskom priopćenju, ona i producent Charles Scott IV singl su počeli graditi od zvuka orgulja i sintesajzera 80.ih, dodavali bas i gradili pjesmu dok nisu ostvarili njezinu viziju.

“Nema ništa bolje od osjećaja prevođenja u glazbu nečega što je utkano u tvoj DNK, nečega što je dio tvog energetskog bića. Kao da odgovara tvom otisku, ali onom iznutra.”, izjavila je Natasha Khan.

Posljednje izdanje Natasha Khan objavila je 2016. Bio je to konceptualni album The Bride, a novo studijsko izdanje predstavljeno je u medijskom priopćenju upravo kao “zločesta mlađa sestra” albuma The Bride. Koncept albuma vrti se oko lika Nikki Pink koja živi u nekoj paralelnoj stvarnosti i Los Angelesu koji je pod opsadom ženskih moto bandi, a donosi zanimljivu vibru 80-ih. Album Lost Girls bit će objavljen 6. rujna, a dosad je najavljen singlovima “Kids In The Dark” i “Feel For You”.

Natasha Khan engleska je multiinstrumentalistica koja je za svoj odličan prvijenac Fur and Gold, objavljen u rujnu 2006., bila dva puta nominirana na Brit Awards i time skrenula na sebe punu medijsku pažnju. Njezin drugi album Two Suns dosegao je peto mjesto na britanskoj ljestvici albuma i prisvojio joj još nekoliko nominacija za prestižne nagrade, jednako kao i sljedeći album The Haunted Man. Posljednji album The Bride kritika je opisala kao prekrasan i tragičan album o ljubavi i gubitku, a Natashu Khan kao jednu od najintrigantnijih kantautorica na britanskoj glazbenoj sceni.