Poslušajte “Paralyzed” – najnoviji singl prog metalaca Dream Theater

Prog metal divovi ovog ljeta stižu u Sloveniju

(Fotografija: promo)

Uskoro izlazi “Distance Over Time”, četrnaesto studijsko izdanje jednog od najpoznatijih progressive metal bendova, Dream Theater, a iščekivanje je dodatno začinjeno novim singlom – “Paralyzed”:

Još jednu maestralnu pjesmu Dream Theatera je video-animacijom “oživio” Wayne Joyne, a John Petrucci, alfa i omega benda, opisuje: “Pjesma je introspektivna reakcija na negativne utjecaje u međuljudskim odnosima koji su zapravo odraz tvrdoglavosti i zatvorenog razmišljanja.”

John Petrucci pored sviranja odrađuje i producentski posao o novom izdanju kaže: “Kao producentu, želja mi je da slušatelji budu prožeti glazbom pa mi je cilj pokušati napraviti produkcijski najbolji album Dream Theatera. Zaista sam želio da za vrijeme snimanja uhvatimo onu pravu atmosferu, zadovoljstvo i strast koju imamo do početka cijelog procesa.” Pjevač James LaBrie potvrđuje: “Mislim da pjesme jako dobro reflektiraju tu energiju. Bilo je jako zabavno.”

“Paralyzed” je treći singl s nadolazećeg studijskog izdanja. Album je najavljen pjesmom “Untethered Angel” (koji Petrucci opisuje kao “pjesmu koja je molila da se njome najavi album i prije nego su sve ostale pjesme snimljene”), a uslijedio je gitaristički nastrojen drugi singl, “Fall Into The Light”.

“Distance Over Time” najavljen je za 22. veljače, a zanimljivost je i kako će, osim izlaska novog albuma, prog metal ove godine ikone proslaviti i 20. godišnjicu hvaljenog albuma ”Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory”.

U sklopu najavljene turneje, Dream Theater će ove godine posjetiti susjednu nam Sloveniju gdje će se na Metal Days festivalu pridružiti impresivnom popisu izvođača koji će u Tolminu nastupiti od 21. do 27. srpnja.