Posthumno glazbeno izdanje Amy Winehouse u prosincu

amy_winehouse

Novi album s audio snimkama pokojne soul pjevačice Amy Winehouse bit će objavljen u prosincu, objavio je Island Records u ponedjeljak.

Album Lioness: Hidden Treasures objediniti će dvanaest prethodno neobjavljenih snimaka te novih verzija starih hitova koje je pjevačica snimila prije svoje smrti 23.srpnja.

Izdavač je otkrio da su njezini dugogodišnji glazbeni suradnici Mark Ronson i Salaam Remi proveli velik dio vremena nakon njene smrti preslušavajući snimke pjevačice i prijateljice koja, kako tvrde, nikada nije otpjevala jednu pjesmu više puta na identičan način. Dvojac je ubrzo shvatio da se radi o zbirci pjesama koja svakako zaslužuje da se podjeli s fanovima i publikom kao vrijedna ostavština umjetnice.

Ovaj treći album, prvi nakon “Frank” i “Back to Black”, biti će objavljen 05.prosinca. Na njemu će se naći i posljednja studijska snimka – obrada “Body & Soul”, koju je pjevačica otpjevala uz Tony Bennetta.

Amy Winehouse (27) vodila je godinama vrlo javnu borbu sa svojim ovisnostima o alkoholu i drogama te su dugo nakon njene smrti mediji spekulirali o njezinim mogućim uzrocima. Prema posljednjim forenzičkim nalazima, javnost je obaviještena da se nije radilo o overdoseu već o nehotičnom trovanju alkoholom, koje je rezlutiralo smrću uslijed šoka organizma nakon dužeg perioda apstinencije.