Povijesna mega-pozornica grupe U2 postaje turistička atrakcija

Pozornica grupe U2, popularno nazvana “The Claw” (kandža) s poznate 360° turneje postat će znamenitost u Utahu. 

Gotovo 10 godina nakon što je pozornica obišla svijet, najavljeno je kako će ova 50 metara (165-foot) visoka i 190 tona željezna zvijer naći svoj dom u  Loveland Living Planet Aquariumu u Utahu. “Uzbuđeni smo što ovoj slavnoj strukturi dajemo stalni domu Utahu. Kao atrakcija širit će svjetlost kroz našu misiju inspiriranja ljudi da istražuju i uče o Zemljinim različitim eko sustavima.”  – izjavio je za Pitchfork biolog Brent Andersen, LPPA osnivatelj i CEO. 

Upravitelj turneje, Craig Evans, komentirao je kako je gorko-slatki osjećaj gledati pozornicu da odlazi, ali i da i je jako drago što će pridonijeti misiji i viziji Loveland Living Planet Aquariuma. 

Foto: Matt Kent/Redferns

Bono i ekipa su 2009. godine započeli dvogodišnju turneju na kojoj, uz bend, velika (u svakom smislu te riječi) zvijezda bila i posebno dizajnirana pozornica. Tijekom  360° turneje, U2 su posjetili i Hrvatsku nastupivši na rasprodanom maksimirskom stadionu čak dvije večeri za redom – u Zagrebu su nastupili 9. i 10. kolovoza.  

U2 novu turneju, ovaj puta s manje impresivnom pozornicom, na kojoj će promovirati najnoviji album “Songs of Experience” započinju u svibnju. Najvjerniji fanovi koji ih žele čuti uživo morat će potegnuti do Italije ili Njemačke,  a mnogi se i danas rado sjećaju njihovog posjeta Hrvatskoj, kada su i vidjeli ovo “čudo od pozornice”.

(izvor: pitchfork.com)