Povratak na scenu Madonna obilježila umjetničkim spotom

Stiže "Madame X"

(Madonna, službena press fotografija)

Pop kraljica Madonna svoj povratak na glazbenu scenu obilježila je onako kako ona najbolje zna – u velikom stilu.

“Željela sam da ovaj spot izgleda kao umjetnička slika.” – objasnila je Madonna ideju na temelju koje je nastao videospot za njenu novu pjesmu, “Medellín”

Iščekivanje njezinog novog glazbenog uratka intrigantna pjevačica dodatno je pojačala tajanstvenim scenama i šaptajućim uvodnim monologom:

Za kreiranje umjetničkog dojma videa Madonna je angažirala dvoje režisera iz Barcelone, Dianu Kunst i Mao Morco, koji su nedavno surađivali sa španjolskom pop zvijezdom Rosalíom. Nastavno na zamisao o spotu s atmosferom umjetničkog djela, Madonna je dodala kako se za režiserski dvojac odlučila budući da, kada je riječ o slikarima i filmskim tvorcima, s Dianom Kunst dijeli isti ukus.

Za vrijeme londonskog predstavljanja bila su dozvoljena i pitanja iz publike te je pjevačicu jedan fan zamolio da objasni što znači stih “Allowed myself to be naïve”: “Ono što sam željele poručiti tim stihom se može promatrati u kontekstu ne obraćanja pažnje na tuđa mišljenja. Smatram da sam, kao umjetnica, na početku svoje karijere bila naivna. S jedne strane je to i dobra stvar jer ne razmišljaš o tome kako će te netko osuđivati, ne razmišljaš o tome što će drugi reći ili o tome što ćeš napraviti. Bila sam slobodna i iskrena u načinu na koji sam se predstavljala.”

Nakon što je tjednima na društvenim mrežama zagonetno najavljivala mogućnost novog albuma, pop kraljica nedavno je potvrdila kako će se njezino 14. studijsko izdanje, “Madame X” u prodaji naći već 14. lipnja ove godine. Na albumu gostuju i vrhunski glazbenici kao što su Migos’ Quavo, Swae Lee (Rae Sremmurd), Diplo te brazilska zvijezda Anitta.

Kao poseban gost, Madonna bi 18. svibnja trebala nastupiti u Tel Avivu u sklopu ovogodišnjeg “Eurovizija 2019” glazbenog spektakla. Očekuje se kako će pjevačica tom prilikom premijerno predstaviti još jednu novu pjesmu.