Poziv na humanitarni koncerti Hrvatskog orkestra harfi

Pozivamo vas na sudjelovanje u humanitarnom koncertu Hrvatskog orkestra harfi „Tisuću žica“ u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu koji će se održati u nedjelju 5.ožujka 2017. u 17.30 i 20 h. Na koncertu nastupa orkestar od preko 25 harfista iz Hrvatske i regije koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije. Voditeljica koncerta je Sanja Doležal, a umjetnička direktorica orkestra je proslavljena umjetnica Marija Mlinar.

Kompletan prihod ostvaren prodajom ulaznica biti će uplaćen za Dnevnu bolnicu za poremećaje prehrane pri Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan / Jankomir – jedinoj dnevnoj bolnici za liječenje oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj. Od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj boluje više od 40.000 osoba, većinom djevojčica i mladih žena u dobi 12 do 30 godina. Liječenje ovih mentalnih poremećaja s najvišom smrtnosti među adolescenticama je dugotrajno i  zahtjeva ulaganja u dodatne terapije i edukaciju stručnjaka.

Humanitarni koncert organizira klub Zonte international,  uz podršku udruge Centar za poremećaje hranjenja BEA iz Zagreba.

Hrvatski orkestar harfi odsvirat će popularne evergreen melodije i pružiti izvanredan glazbeni doživljaj. Sudjelujte na koncertu i pružite podršku oboljelima od anoreksije i bulimije.

Cijena ulaznice je 75 kn ( uključen PDV) i sav prihod od uplaćenih ulaznica namjenjen je radu Dnevne bolnice za poremećaje prehrane u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan/Jankomir.

Karte se mogu kupiti on line na http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/ i na blagajni KD Vatroslav Lisinski.