Poznat je kompletan program 28. JazzTime Rijeka festivala

Uz renomirane glazbenike domaće i svjetske jazz scene i na ovogodišnjem će JazzTimeu svoje skladbe kao domaćini predstaviti riječki glazbenici sa svojim projektima

Najdugovječniji kvarnerski međunarodni festival jazz glazbe, JazzTime Rijeka, nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, ponovo otvara svoja vrata, od 14. do 16.studenog, na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe donoseći u svom programu ono najbolje sa svjetske i domaće jazz scene.
 
Uz već najavljene headlinere, Elvis Stanić Group, Chico Freeman’s Exotica te Gabi Novak i Matija Dedić Trio, koji će svojim nastupima u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku obilježiti ovogodišnje trodnevno festivalsko izdanje, JazzTime Rijeka će u klubu HKD-a ugostiti i Paždroć2Dino Ivelja Quartet te First Time Quartet.

U četvrtak, 14. studenog publici će se u klubu HKD-a predstaviti Paždroć2 (Paždroć na kvadrat) – jazz kvartet kojeg čine mladi istarski i kvarnerski glazbenici koji izvode mješavinu autorskih skladbi te poznatih jazz standarda, ali i rjeđe izvođenih skladbi. U svojim autorskim djelima  sastav teži modernijem prizvuku i modernijim motivima, no s elementima lokalnog folklora Istre i Kvarnera. Paždroć na kvadrat su Dorian Cuculić (klavijature), Robert Mikuljan (truba, krilnica), Filip Flego (gitara) i Sebastian Stell (bubnjevi).

U petak, 15. studenog, pozornicu preuzima Dino Ivelja Quartet kojeg čine glazbenici koji su se prethodno već susretali u raznim glazbenim kombinacijama te kao kvartet nastavili surađivati i u sljedećem sastavu: Dino Ivelja (bas gitara), Zvonimir Radišić (gitara), Luka Vrbanec (saksofon) i Edin Botić (bubnjevi). Na repertoaru će se naći jazz standardi nekih od najpoznatijih glazbenika (Herbie Hancock, Horace Silver, Charles Mingus, Bill Evans…), ali i nekoliko autorskih skladbi s naglaskom na moderniji zvuk.

Svoju kombinaciju autorskih skladbi i obrada raznih jazz klasika u subotu, 16. studenog pod zajedničkim imenom First Time Quartet predstavit će Franjo Črnjarić na saksofonu, Leo Škec na gitari, Karlo Lovrić na Hammondu te Rajko Ergić za bubnjevima.

Uz jazz koncerte, u sklopu ovogodišnjeg 28. izdanja JazzTime Rijeka predstavlja i edukativni projekt “Jazz u školama” koji obuhvaća nastupe, radionice i predavanja renomiranih jazz glazbenika i edukatora:  Spartaco Črnjarić – gitara, Tonči Grabušić – bubnjevi, Damjan Grbac – kontrabas. Festival na taj način nastoji proširiti svoju ideju promocije jazz glazbe i teži k tome da se sve više djece i mladih upozna sa čarima slušanja, improvizacije i sviranja jazza, dok je osnovna ideja proširiti jazz glazbu i u škole.

 
****
28 JazzTime Rijeka

Četvrtak, 14.11.2019.
Elvis Stanić Group 
Velika dvorana
Paždroć2
Klub HKD-a
 
Petak, 15.11.2019.
Chico Freeman’s Exotica 
Velika dvorana
Dino Ivelja Quartet
Klub HKD-a
 
Subota, 16.11.2019.
Gabi Novak i Matija Dedić Trio
Velika dvorana
First Time Quartet
Klub HKD-a
 
****

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150 kn, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti i tijekom održavanja festivala po cijeni od 70 kn. Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Moje karte sustava i na www.mojekarte.hr. Kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 28. JazzTime Rijeka pronađite na službenoj stranici festivala. www.jazztimerijeka.com

Pokrovitelji:
Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko – goranska županija, TZ Grada Rijeke, Botel Marina, Radio Rijeka, Novi list, THOMASTIK-INFELD, ART of MUSIC, Promocija d.o.o., Mixer.hr

Partner:
Hrvatski kulturni dom na Sušaku

28. JazzTime Rijeka
@: info@jazztimerijeka.com
W: www.jazztimerijeka.com
Facebook: http://www.facebook.com/jazztimeri
Twitter: http://twitter.com/jazztimerijeka