Praizvedba ‘Kod Peregrinovih’ otvara Četvrtak u Trešnji, večernju scenu za mlade autore

foto-7-ansambl-predstave

U četvrtak, 17. studenoga 2016.u 19.30 sati Gradsko kazalište Trešnja u Zagrebu predstavit će javnosti novi program Četvrtak u Trešnji koji će se održavati jednom mjesečno u večernjem terminu, a namijenjen je afirmaciji mladih autora.

Ravnateljica Kazališta Trešnja, Višnja Babić, najavila je na press konferenciji uoči početka sezone ovaj program unutar kojega će priliku da se predstave publici, ali i mogućim poslodavcima, dobiti mladi glumci i redatelji, počevši od onih koji su još na Akademiji ili su je netom završili.

Prva predstava novog programa Četvrtak u Trešnji jest praizvedba dramske predstave „Kod Peregrinovih“ Valentine Galijatović u režiji Paola Tišljarića, koja nastaje u suradnji kazališta Trešnja i Umjetničke organizacije Thearte. Valentina Galijatović je 2013. godine za tekst Kod Peregrinovih dobila II. Nagradu za dramsko djelo Marin Držić, a u njemu analizira hijerarhiju i erotizam u suvremenoj obitelji.

Da su Peregrina i Peregrin stihovi, ne bi se rimovali. Peregrinove upoznajemo na dan kada Evi Peregrin poštom na kućnu adresu stižu autorski primjerci njene prve zbirke poezije „Dok piramide propadaju“. Tek pristigla zbirka pjesama za bračni par koji živi dosadnu svakodnevicu olinjalog para, otvori bujicu pitanja na koje je teško dati odgovor. Peregrina je pjesme posvetila muškarcu, ali taj muškarac nije njezin suprug.

Redatelj je Paolo Tišljarić, a uloge tumače Luka Dragić, Ivana Boban, Jure Radnić, Marija Šegvić, Silvio Mumelaš, Iva Mihelić i Ozren Glaser.