Predstavljamo: WASTED GENERATION

wasted12002. godine u Osijeku nastao je bend Wasted Generation. Nakon nekoliko promjena članova benda, bend je ozbiljnije započeo sa radom u postavi: Dinko Pleša (frontman/gitara), Igor Milaković (gitara), Alen Valinčić (bubnjevi) i Petar Španjić (bas gitara). Djelovanje pod ovim sastavom funkcioniralo je do trenutka kada je Igor Milaković odlučio otići iz benda zbog životnih obaveza.

wasted2Njegovo je mjesto od svibnja 2006. upotpunjavao novi gitarist, Hrvoje Hleb, a kao pjevač, u bend je došao Zoran Mišić. U listopadu 2007. i Hrvoje Hleb napušta bend te odlazi studirati (glazbenu akademiju u Zg), a na njegovo mjesto dolazi sadašnji gitarist Krešimir Arambašić. Zadnja izmjena u bendu učinjena je 2008. godine kada umjesto Zorana Mišića, mjesto vokala zauzima Roni Rengel, koji se do dan danas zadržao na toj poziciji.

wasted3U svojim počecima, bend je sa obradama rock bandova iz 70′ i 80′ poput Guns n’ Roses, Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Aerosmith, Skid Row, Dream Theater, stvorio svoj stil, koji je kasnije primijenjen i na autorske pjesme.


Značajniji koncerti (uloga headlinera ili support poznatijim izvođačima):

– Motorijada Osijek 2005. (predgrupa Hladnom Pivu),
– Gitarijada Slavonije i Baranje 2005. (pobjednici),
– Dani piva 2005. (predgrupa Psihomodo Popu),
– Zrinjevac 2006. (predgrupa Električnom Orgazmu),
– Motorijada 2006. (predgrupa Baretu i Plaćenicima),
– Dani piva 2006. (predgrupa Divljim Jagodama),
– Zaklada Ana Rukavina 2007,
– UFO 2007 (main stage),
– Osječka ljetna noć 2007. (headlineri),
– Dani piva 2007. (predgrupa Psihomodo Popu),
– UFO 2008 (main stage),
– UFO 2009 (headlineri)

Upravo smo snimili svoj prvi demo album koji sadržava 12 kvalitetno snimljenih pjesama (Studio Depth, Požega) na engleskom jeziku pod nazivom „Last train goin’ home“.

Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti pronaći producenta koji će biti voljan i sposoban naše (glazbene) vizije prenijeti u kvalitetan glazbeni uradak, kao i izdavačku kuću koja će nam pomoći pri promoviranju naših pjesama i materijala. Aktualne novosti i pjesme benda mogu se naći na www.myspace.com/wastedgenerationx , dok se na www.youtube.com mogu pronaći naši video uratci pod nazivom „Wasted Generation clips“ i „Wasted Generation feat. Zoran Mišić“.

Kontakt mail: wastedcro@gmail.com
Kontakt
broj: 091/566 1258 (Dinko Pleša)
092/204 2591 (Petar Španjić)