Predstavljen singl ‘Večeras pjevam blues’, rock benda Flashback i kraljice soula i bluesa Zdenke Kovačiček

flashbackzdenka-640x360

U ponedjeljak je u sklopu glasovite radijske emisije ‘Music Pub’ voditelja Zlatka Turkalja Turkija, premijerno predstavljen singl ‘Večeras pjevam blues’, koji je sjajni bjelovarski rock bend Flashback snimio s našom kraljicom soula i bluesa Zdenkom Kovačiček.

Pjesma, koju potpisuje Flashbackov osnivač i višegodišnji predvodnik još od 2005. godine, pjevač Davor Lovrić, predstavlja povratak toga sastava autorskom radu po formiranju izvrsne, pomlađene nove postave. Kao pravi iskusni vođa, Lovrić je pažljivo odabrao fantastične mlade glazbenike da uz njega izrastaju u punokrvni rock bend: to su ponajprije Luka Golec (gitara) i Igor Soptija (bas), koji čine njegovu jezgru, a njima su se na ovoj snimci pridružili još i Marko Lovrić na bubnjevima te Igor Matković i Želimir Matić na klavijaturama, formirajući dojmljivu ritam sekciju koja diše i međusobno se razumije u maniri naših najiskusnijih sastava.

Najpoznatija ‘pridružena’ izvođačica na ovoj snimci je, dakako, legendarna, neponovljiva Zdenka Kovačiček, koja je svojim čuvenim glasom i neusporedivim vladanjem bluesom dodala još jednu fantastičnu izvedbu na dugačak popis svojih briljantnih glazbenih trenutaka. Zajedno s Lovrićevim samouvjerenim vokalom i odličnim vođenjem čitave svirke, otpjevala je ona jedan od najboljih dueta u našem novijem rocku.

S ‘Večeras pjevam blues’, Lovrićev sastav i Zdenka su pokazali da u rukama glazbenih majstora klasični blues-rock nema nikakvih poteškoća sa zvučanjem suvremeno. Ovom pjesmom, Flashback – koji iza sebe već ima nastupe pred grupama Leb i sol i Bajaga i Instruktori te pobjedu na prvom Splitskom rock festivalu – objavljuje sasvim utemeljenu namjeru da stupi u središte naše rock scene.