PREMIJERA | Atmospheric o ljubavnom trokutu između dvoje ljudi

Atmospheric predstavlja novu pjesmu “Moja djevojka” čije stihove, glazbu i aranžman potpisuje Lado Bartoniček, a izvodi ju s ostalim članovima benda Martinom Majerle i Markom Sedlakom. Pjesma odiše nekim posebnim electro pop zvukm kojim Atmospheric gaji svoj glazbeni izričaj, a govori o ljubavnom trokutu između dvoje ljudi. Da, čudno zvuči ali nije pravopisna greška. Pozornim slušanjem pjesme sve postaje jasno.

Za singl je snimljen i video spot u režiji Lade Bartoničeka, zaslužnog i za njegovo snimanje te montažu. Šminku potpisuje Ana Zubak.

Snimanje videa ima svoju priču, a kako ona ide, ispričao je Lado: “Imali smo puno ideja i ljudi involviranih oko rada na spotu za novi singl… Vrijeme je curilo i nikako krenuti u realizaciju. Otišao sam na probno šminkanje kod prijateljice u mom susjedstvu, došao kući te kad sam se vidio u ogledalu nisam se prestrašio (smijeh) već uzeo kameru, napravio improviziranu scenu u svojoj spavaćoj sobi (crne plahte, stolne svijetiljke, itd. sve što je poslužilo svrsi u tom trenutku inspiracije) te sam se počeo igrati ispred objektiva. Bio sam prezadovoljan snimljenim. Idućeg dana pozvao sam ostatak benda te ih snimio u tom inproviziranom kućnom studiju i spot je bio gotov!

Ovom pjesmom Atmospheric započinje rad na novom glazbenom materijalu.

Atmospheric, foto: Lado Bartoniček

Atmospheric je riječki glazbeni projekt, na sceni od 2002. godine, a pravac kojim se izražavaju ambijentalni je electro pop. Dosad su objavili četiri albuma, “Ono sve” (2005./ Nema problema), “Bubbles” (2010./Croatia Records), “Pričaj mi” (2012./Croatia Records) i “4” (2016./Aquarius Records-Muzika360).