PREMIJERA!: BIG ROCK – “Pokora”

Glazba – Ivan Špeljak Jitz
Tekst – Davor Keranovič
Mix & Mastering – Ivan Špeljak Jitz
Redatelj spota – Dario Godić

Dallas Records 2014.

Ljubavna rock balada “Pokora”, zagrebačkog hard rock benda Big Rock u u radijskom će se eteru prvi put zavrtjeti u ponedjeljak, 21. srpnja od 14 sati u emisiji “Svijet diskografije”, autora i voditelja Zlatka Turkalja na HR2.
Istovremeno, videospot za “Pokoru” premijerno će biti prikazan na glazbenom portalu Mixer.hr!

Glazbu za pjesmu “Pokora” još je kao 16-godišnji početnik u svijetu rock glazbe, napravio, danas vrhunski, zagrebački gitarist Ivan Špeljak. Ipak, spletom okolnosti, pjesma je realizirana tek 22 godine kasnije!

Tekst pjesme napisao je Davor Keranović, a Špeljak je bio zadužen i za mix i mastering u Monitor Studiju u Zagrebu.

Redatelj videospota Dario Godić, “Pokoru” je smjestio u zagrebačku crkvu Svetih Anđela, a u ulozi ljubavnog para koji je oživio ovu ljubavnu priču, pojavili su se Tea Harapin i Zvonimir Pranjić. Spot je sniman na lokacijama oko i unutar zagrebačkog Glavnog kolodvora.

Big Rock je autorski bend vrhunskog zagrebačkog gitarista Ivana Špeljaka Jitza, nastao 2002. od članova heavy metal benda Undercode. U to vrijeme Big Rock bio je Black Sabbath / Ozzy Osbourne Tribute band, no uskoro počinju stvarati i autorske pjesme.

Bend trenutno čine Ivan Špeljak i pjevač Dino Purić, a kao počasni članovi na nastupima im se pridružuju basist Dario Sabo i bubnjar Davor Keranović.

Osim njih, u stvaranju pjesme “Pokora” sudjelovali su saksofonist Vanja Ileković, Marko Karačić na bas gitari i kao prateći vokalist te Taher Sanuri i Mladen Rakas koji su otpjevali prateće vokale