PREMIJERA: “Dijelimo se”, prvi singl rap-rock benda Detmeć

(Naslovna fotografija: Detmeć promo)

Požeški bend Detmeć premijerno za Mixer.hr predstavlja svoj singl prvijenac “Dijelimo se”.

Detmeć je grupa oformljena oko prijatelja i glazbenika koji su ranije već svirali zajedno, a željeli su iskusiti nešto novo. Za vrijeme jednog od druženja i jammanja u zagrebačkom parku Trešnjevka odlučili su napraviti rap-rock band koji će biti nešto svježe. Svoje ranije iskustvo iz svijeta glazbe prenijeli su u Detmeć što je rezultiralo stihovima koji progovaraju o sistemu, međuljudskim odnosima, urušenim sustavima vrijednosti, ali i kako kažu, uvijek dobroj frendovskoj zajebanciji.

“Dugo smo razmišljali kojom se pjesmom predstaviti publici. Odluka je pala na “Dijelimo se”. Smatramo da upravo ta pjesma, koja je među našim žešćim ostvarenjima, predstavlja bend u punom sjaju. “Dijelimo se” otkriva spoj našeg instrumentalnog i verbalnog izričaja. Točnije, prikazuje sinergiju rocka i rapa, a poruka koju nosi ne može biti aktualnija vremenu i prostoru koji nas okružuju” – poručuju dečki iz benda, a kako zvuči sinergija koju spominju, najbolje je provjeriti u njihovom prvom spotu:

O singlu kažu: “Dijelimo se progovara o sustavnim podjelama u današnjem društvu. Idejno je začeta kao ironična pjesma o poslijeratnim podjelama, ali se tema produbila na sve društvene, političke pa i osobno-emocionalne sfere. Takve podjele, nažalost, godinama dočekuju i oblikuju mlade generacije. Suštinu pjesme zrcali refren koji sarkastično prikazuje kako još uvijek vrijedi ona stara: Zavadi pa vladaj.”

Za mix, master i produkciju pjesme “krivac” je Ante Akrap iz Hard Work studija, video-spot je režirao Tvrtko Barišić Vidokk, a glavnu ulogu preuzeo je Mario Pilon.

Podebljani masnim riffovima, elektronikom i glazbom koja tjera na benganje, fokus stavljaju na autorsko djelovanje, dok na koncertima uz autorski materijal izvode i svoje verzije poznatih rock i rap hitova. Detmeć već ove jeseni planira izbaciti drugi singl i spot te krenuti u jesensku klupsku turneju.

(Fotografija: Detmeć promo)