Premijera “Hrabrog mornara” u Histrionskom domu

U nedjelju, 29. siječnja, u 18 h, u zagrebačkom Histrionskom domu premijerno igra ‘Hrabri mornar’, predstava, štono riječ, za djecu i odrasle, ostvarena u produkciji Kazališta Tvornica lutaka, CZK Histrionskog doma i Jurice Estera.

Jednog dana Popajeva djevojka Oliva poželjela je za godišnjicu njihove ljubavi ni više ni manje nego koraljnu ogrlicu. Nikakav problem za jednog mornara. Digao je sidra i uputio se prema otoku Zlarinu, poznatijem kao otoku koralja. No, kada se usidrio pored najduže hrvatske rive pomislio je da je pogriješio jer na otoku, koji je oduvijek bio prepun života, nije ugledao niti jednog čovjeka. Tko je ukrao ljepotice? Tko je ukrao koralje?

Popaj je živ već 87 godina, ali on je svevremenski, nikada ne stari. U ovoj kazališnoj prilagodbi na svoj se način zalaže za prava prava slabijih i ugnjetavanih, u današnjem vremenu i u našem podneblju.

Redateljica „Hrabrog mornara“ je Petra Radin, a uloge tumače Filip Detelić (Popaj), Petra Težak (Oliva) i Mario Kovač (Grubač/Pero Ždero).

Cijena ulaznica je 30 kn, a sljedeće izvedbe su na rasporedu 4., 11., 18. i 25. veljače.