Premijera Ježeve kuće na 67. Međunarodnom berlinskom filmskom festivalu

Priča o hrabrom Ježurki koji šumom povazdan luta univerzalnu poruku o ljubavi prema vlastitom domu nosi u svijet, i to u animiranom obliku. Svoje putovanje Ježurka će započeti u Berlinu, gdje će u utorak, 14. veljače, prošetati crvenim tepihom, povodom svjetske premijere Ježeve kuće u natjecateljskom programu Generation Kplus na 67. Međunarodnom berlinskom filmskom festivalu.

Desetminutni film Ježeva kuća animirana je ekranizacija jedne od najljepših i najomiljenijih dječjih priča, nastao u tehnici stop-animacije i pod redateljskom palicom Eve Cvijanović. Film vjerno slijedi slavni predložak Branka Ćopića, i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh (Twin Peaks), a francuske glumica France Castel.

Ježeva kuća / Hedgehog’s Home – TRAILER from Bonobostudio on Vimeo.

Glazbu u filmu potpisuje Darko Rundek. Za animaciju su zaslužni Ivana Bošnjak i Thomas Johnson (Simulacra), a modeliranje lutaka djelo je spomenutih autora, Ivane i Thomasa, uz redateljicu i scenaristicu Evu Cvijanović. Savjetnik pri izradi lutaka i animacije bio je slavni autor Tim Allen, suradnik Tima Burtona i Wesa Andersona. Direktor fotografije je Ivan Slipčević, a montažerke Eva Cvijanović i Iva Kraljević. Prevoditeljica na engleski je Amela Marin, a na francuski Vanda Mikšić i Evaine Le Calvé-Ivičević.

Film je produkcijski ostvaren u suradnji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobostudija. Produkciju potpisuju Jelena Popović (NFB) i Vanja Andrijević (Bonobostudio), a film u Hrvatskoj podupiru Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.