PREMIJERA: Krenite na „Odiseju u sobu 101“ sa Quasarbornom

Nakon singlova “Danse Macabre” i “Blood Honey”, beogradski metal sastav Quasarborn premijerno na Mixer.hr donosi spot za naslovnu pjesmu sa svog debitantskog albuma „The Odyssey to Room 101“.  Spot za koji je zaslužan mladi Đorđe Stojiljković na surov način prikazuje posljednje poglavlje u priči koju prati album. 

Album Quasarborna u javnosti očekujemo 18. svibnja na svim digitalnim platformama i u CD formatu.

„Kao što se može pretpostaviti, naslovna pjesma našeg prvog albuma je nastala pod jakim utjecajem Orwellovog romana “1984”, ali i Huxleyjevog “Vrlog novog sveta”. Ona predstavlja posljednje poglavlje u priči koja prati album i opisuje posljednje trenutke života glavnog junaka u kojima biva mučen i lišen svakog traga humanosti, dostojanstva i identiteta. Sudbina gora od smrti. “Odiseja u sobu 101” je najduža pjesma na albumu, ali je prošarana najraznovrsnijim motivima i najdinamičnija je. Intenzivna je, moćna, bijesna, ali i melodična i pažljivo strukturirana. Odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutku“, izjavio je Luka Matković, frontmen benda.

Quasarborn, osnovan 2016. godine, žanrovski je dobrim dijelom ukorijenjen u tradicionalnom thrash metal zvuku, karakterističnim za osamdesete godine, ali je pritom prošaran uplivima drugih metal i rock podžanrova. Quasarborn se ponose činjenicom da je bend pripadnik DIY filozofije, jer članovi benda pokrivaju većinu aktivnosti neophodnih za rad benda pa je tako Marko Danilović Tihi zadužen za kompletan vizualni identitet benda, a Luka Matković snima i producira sav materijal.

Quasarborn čine Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), Miloš Tomasović (bas gitara) i Đorđe Luković (gitara).