PREMIJERA | No Rules – “Neko ide neko stane”

No Rules se trenutno priprema za snimanje svog novog, petog po redu studijskog albuma

Bend No Rules iz Tuzle predstavlja videospot singla “Neko ide neko stane”, koji je objavljen na četvrtom studijskom albumu “Na cesti bola”.

Spot je sniman u garažnom stilu, neki kadrovi su snimljeni na relaciji Ljubljana – Budimpešta, a svirku benda je snimio Samir Mujakić u Jazz Caffe-u u Tuzli te je riječ o prvom spotu za koji produkciju potpisuje sam bend, odnosno Goran Čampara koji je ranije snimio i spot ”Radikalno šik” Damira Avdića.

No Rules se trenutno priprema za snimanje svog novog, petog po redu studijskog albuma, koji će biti objavljen polovinom 2020.godine.

Aktualan album “bosanskih Partibrejkersa”, kako tepaju grupi No Rules, objavljen je 2017. godine, a bend ga je promovirao brojnim koncertima po čitavoj regiji.

No Rules je bend osnovan 1999. godine u Tuzli. Iza sebe imaju četiri studijska albuma “Pasje vrijeme” (2003.), “Probaj me” (2007.), “Homesick Blues” (2010.) i “Na cesti bola” (2017.). 2004. godine su osvojili prestižnu nagradu “Davorin” kao najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu su nominirani i 2008. u kategoriji rock album godine zajedno s Hladnim Pivom i Disciplinom kičme. Nastupili su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na europskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su nastupili kao predgrupa Deep Purpleu (2007.). Četvrti studijski album “Na cesti bola” odlično je prihvaćen kod publike, a zapazili su ga i glazbeni kritičari.