Premijera novog spota “Vesla na vodi”

gibonni_vesla_na_vodi__04

Dugogodišnja suradnja dvojice autora i Gibonnija, do sada ostvarena na spotovima za pjesme ‘Toleranca’ i ‘Žeđam’ (u nedjelju ovjenčan Porinom u kategoriji najboljeg video broja) uspješno se nastavlja i kroz njihov najnoviji zajednički video projekt za Gibonnijev singl  ‘Vesla na vodi.’

Spot je sinoć premijerno prikazao MTV, gdje je predstavljen hrvatskoj javnosti paraleno sa internet premijerom;

Ovoga puta suradnja se razvila u puno širi projekt, tako da će se osim glazbenog spota, početkom lipnja, publici i struci premijerno predstaviti devetominutni autorski glazbeni animirani film ‘Vesla’ koji je stvaran tokom posljednjih 6 mjeseci paralelno sa video spotom. Gibonni je za ovaj film, čiji su vizualnimotivi protkani i u glazbenom spotu, dao svoj glazbeni potpis.

Video spot je baziran na alegorijskoj priči o odanosti i odrastanju.  Kroz radnju pratimo dječaka I njegovu plišanu igračku. Dječak je predaje veslaru, koji ju metaforički prevozi u neki drugi svijet… no, dječak u ovoj priči ostaje s igračkom I zajedno kreću na to putovanje …prelazeći jezera, šume, gradove, planine..odvajajući se od zemaljskoga, izranjajući iznad oblaka pritom stvarajućivezu – most koji nadvisuje proctor vremena I promjena koje u običajeno duživljavamo kao rastanak, prekid, smrt…

Suradnja Bašić – Šumberac započela je 2009. godine na animiranom filmu ‘Guliver’,  koji je 2010. Dobio nagradu “Oktavijan” Društva filmskih kritičara; za najbolji animirani film na festival Dani hrvatskog filma, te na istom festival i “Grand prix” za najbolji film u 2009. godini te kasnije iste godine na međunarodnom filmskom festivalu "Libertas" u Dubrovniku nagradu za najbolji kratki film. Zajedno su nastavili raditi na knjizi "Alica u zemlji čudesa",te na novom projektu sa Britanskom izdavačkom kućom Carlton za slikovnicu "Pinokio" koja uskoro izlazii u Hrvatskoj u nakladi Planetopije.

Dvojac u jesen najavljuje i novu bogato illustriranu zbirku priča «Steampunk Poe» koja izlazi u New Yorku, nakladnika Running Press.