Premijera predstave “Moja nuklearna ljubav” Teatra Rugantino u Lisinskom

moja-nuklearna

U petak, 28. listopada, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održat će se premijera predstave “Moja nuklearna ljubav” Teatra Rugantino, u režiji Olje Lozice.

Predstava „Moja nuklearna ljubav“ nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu, u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme. Daju uvijek drugačiji odgovor na pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju?

moja-nuklearna1Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, uklopljenima u skice opsesivne potrage za srodnom dušom.

Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara – priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj. Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja što ju svrstava na sam vrh čitanosti.

Uloge tumače Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović i Filip Vidović, redateljica je Olja Lozica, a dramaturg i skladatelj Matko Botić. Predstava koprodukcijski je projekt Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, u suradnji s Muzejom prekinutih veza, a posrijedi je diplomski projekt studentice Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom doc. Tatjane Aćimović

Sljedeće izvedbe su 29. listopada, 16. i 22. studenoga te 8. i 21. prosinca.

Ulaznice stoje 40 kn.