Premijera predstave ‘Noćni život’ u Zagrebačkom kazalištu mladih


(Photo: Marko Ercegović)

Premijera predstave ‘Noćni život’ Ivana Vidića, u režiji Paola Magellija i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih bit će u petak, 23. prosinca, u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

„Noćni život“ Ivana Vidića je dramsko djelo koji govori o sveopćem i raširenom stremljenju, gotovo pa čežnji današnjice – kako napraviti opću i sveobuhvatnu promjenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti. Zadatak koji je pred sebe postavljalo cjelokupno dvadeseto stoljeće, stoji pred ljudima i na početku dvadeset i prvog, samo promijenjen, multipliciran i proširen u svim smjerovima – i taj zadatak postaje zahtjev vremena, sve ogorčeniji, odrješitiji i odlučniji – da bi se opstalo na zemlji treba promijeniti cjelokupnu društvenu stvarnost. Je li način za to ustanak, pobuna, revolucija? Glasovi i ideje o tome dopiru sa svih strana, ciljevi mnoštva su različiti i traje opća i sveobuhvatna kakofonija. U „Noćnom životu“ grupa nezadovoljnika zauzima gradski trg i tamo podiže barikadu. U ratu ideja i ideologija, u kovitlacu koji oponaša onaj revolucionarni, u brzim izmjenama visokog i niskog jezika, plemenitih i niskih strasti, traje komedija koja se učas može okrenuti u kaos i nasilje.

Glume Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić i drugi.

Sljedeće izvedbe su 27., 28., 29. i 30. prosinca, ulaznice stoje 30-60 kn.