Premijera predstave “To nismo mi, to je samo staklo” u dvorani SEK Teatra &TD

Photo: Damir Žižić

Umjetnička organizacija RUPER u suradnji s Teatrom &TD početak ove godine obilježit će premijerom predstave “To nismo mi, to je samo staklo” prema istoimenom tekstu Ivane Sajko.

U režiji Franke Perković te dramaturgiji Ivana Penovića i Saše Božića predstavu izvode Tena Nemet Brankov, Tina Orlandini, Matija Čigir i Bernard Tomić. Premijera je 12. siječnja, u dvorani SEK Teatra &TD u Zagrebu, u 20 sati. Reprizna izvedba na rasporedu je 13. siječnja u isto vrijeme.

Tekst “To nismo mi, to je samo staklo” obuhvaća posljedice, odnosno valove ekonomske krize koji su iza sebe ostavili golemu hrpu ničega, uznemirenje koje je proizvelo bezbroj pitanja koja ne daju odgovore, nego čuđenje, a potom alijenaciju od društva i alijenaciju društva samoga. Takve promjene u ravnoteži prošlosti kao ostavštine i budućnosti kao mladenačkog potencijala najviše se očituju na razini obitelji, odnosno odnosu djece i njihovih roditelja te okoline koja ih definira.

Kako objasniti (ne)postojanje međugeneracijskog jaza? Zašto više ne gledamo vijesti? Ili ih doživljavamo kao reality show?  Tko je uopće ta Bonnie i tko je uopće taj Clyde i zašto nisu odigrali pametnije? Kako pravilno upotrijebiti siromašnog čovjeka? Zašto sve više i više ljudi ostaje u krevetu? Mi bismo trebali znati, jer ipak mi, mi smo budućnost ove zemlje.

Cijena ulaznice je 15 kn.