PREMIJERA | Projekt – “Gledaj kako letim”

Novim singlom Projekt najavljuje dugoočekivani debitantski album

Nakon što su se publici predstavili singlovima “Zaustavi vrijeme”“10DODeset” i “Daj” te blagdanskom pjesmom “Sretan ti Božić”, riječki bend “Projekt” nam donosi novu poslasticu – singl i spot “Gledaj kako letim”.

Novim singlom Projekt najavljuje dugoočekivani debitantski album, koji je već u cijelosti snimljen, a čije se objavljivanje očekuje u rujnu.

“Na postelji od čipke i meda predstavljamo vam toplu pop deliciju mikro alter kuhinje Projekt chefova. Prstohvat gorkih riječi na temeljcu od slatke melodije i poželjet ćete jesti golim prstima prljavih ruku (pjesnička sloboda – perite ruke!) i to na puna usta!” – kažu članovi Projekta.

Projekt (fotografirali Ira Tomić & John Kardum)

Autor glazbe i teksta je Andrija Zrinski, aranžman su napravili Vedran Vučković, Andrija Zrinski, Matej Zec i Filip Goleš, pjesma je snimljena u studiju GIS nedaleko Rijeke, a za glazbenu produkciju i mastering je zaslužan Matej Zec.

Zanimljiv, drugačiji i pomalo artistički videospot je napravio Juraj Milardović, mladi digitalni umjetnik koji djeluje pod imenom “Dajajde”. U Ljubljani je 2016. godine diplomirao digitalnu umjetnost na SAE Institutu. Nakon Ljubljane seli u Zagreb, gdje započinje samostalne projekte, izložbe i izvedbe. Radi kao “freelancer” za brojne glazbene umjetnike, modne brandove, firme i organizacije, a u slobodno vrijeme radi kao VJ u mnogim underground klubovima. Uz VJ-ing, najpoznatiji je po video spotovima, album cover artovima, specijalnim efektima i animaciji koja odmiče od većine viđenog na našim prostorima. Njegovi radovi bili su dio brojnih izložbi u Zagrebu, Beogradu, Karlovcu i Rijeci.

Svojim eksperimentalnim stilom te nekonvencionalnim tehnikama želi pomaknuti granice digitalne umjetnosti.

Projekt (fotografirali Ira Tomić & John Kardum)

Studio G.I.S. – Produkcija, mixing & mastering: Matej Zec 
Video: DAJAJDE
Bubnjevi/Udaraljke: Tino Margan
Harmonika: Daniel Srdoč 
Violina: Dajana Marelja Pašalić 
Gitara/Bas: Vedran Vučković 
Gitara/Klavir/Vokal: Andrija Zrinski