PREMIJERA | Stephany Stefan je u izlasku sunca zabilježila “Electricity”

Želja nam je bila povući jednu debelu crtu između "seksualnog" i "senzualnog" - opisala je umjetnica novi glazbeni video

Riječka multidisciplinarna umjetnica, Stephany Stefan predstavlja novi glazbeni video snimljen za pjesmu “Electricity” s prvog albuma “Iridescent”.

Svoju glazbu ne žanrira već ju naziva multižanrovskom, a iza ima Stephany Stefan, otkriva sama umjetnica, istovremeno se krije ime kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji zajedno spajaju razne grane umjetnosti u jednu cjelinu.

(Fotografija: Ira Tomić)

“Htjela sam snimiti video koji bi prikazao ljudsko tijelo kao nešto što meni ono doista jest: predivan omot našega bića. Živimo u vremenu kada se ljudsko tijelo hiper seksualizira na način da ono gubi bilo kakav doticaj sa svojom prirodnošću. Želja nam je bila povući jednu debelu crtu između “seksualnog” i “senzualnog” i mislim da smo u tome uspjeli. Osim toga, u videu se kriju razne metafore i poruke, ali glavna ideja vodilja bila je prikazati prijelaz između rođenja i sazrijevanja.” – objašnjava Stephany Stefan ideju videospota koji premijerno donosi Mixer.hr

Glazbeni video režirali su Ira Tomić i John Kardum dok su Mara Prpić i Damjan Šporčić asistirali tijekom cijelog snimanja. Video je sniman tri dana u Ninu krajem kolovoza.

“Iako je video jako mekan i eteričan, samo snimanje je bilo poprilično zahtjevno. Budili smo se u 4 ujutro kako bi ulovili izlazak sunca, sate smo provodili na najvećim vrućinama i bosi smo hodali po najoštrijim stijenama. Stvarno mogu reći da smo svi prolili i krvi i znoja kako bi izveli koncept koji smo zajedno osmislili.” – opisala je

U novoj pjesmi, umjetničkom kolektivu se kao gost pridružio i osječki saksofonist Benjamin Lamza, a o samoj pjesmi autorica dodaje:

“Electricity je jedna od dvanaest pjesama koje se nalaze na našem prvom albumu “Iridescent”. Glazba na albumu se dotiče raznih tema: prirodne kataklizme, univerzalne poruke, ali progovara i o nekim veoma ljudskim momentima. Electricity je ljubavna pjesma, jedna od rijetkih koje sam napisala u životu, koja prepričava trenutak kada sam po prvi puta osjetila što to znači predati se sebi i nekome drugome beskompromisno, u potpunosti.

(Fotografija: Ira Tomić)

Inspirirana prirodnim kataklizmama, jedinstvom ljudi i univerzalnim porukama koje prenosi cijelim tijelom, umjetnica u nastupe unosi i elemente cirkuskih umjetnosti i plesa.

Po prvi puta zagrebačkoj publici, album “Iridescent” Stephany Stefan će premijerno uživo predstaviti 25. rujna u sklopu programa “Začarana Močvara”.

Što možemo očekivati od nastupa u Močvari, Stephany Stefan nam kratko, ali intrigantno otkriva:

“Ponovit ćemo nastup koji smo u ožujku ove godine izveli u Filodrammatici u Rijeci, koji smo rasprodali i za koji smo dobili jako lijepe kritike. Sa mnom dolazi i bend kojega čine Goran Pleić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić, a pridružit će nam se i glazbenici koji su gostovali na albumu: Lovro Mirth, Benjamin Lamza, Tomislav Balala, Marko Šturman, Ana Katušić, Dubravko Zeljak, Željka Bačurin Leo Hrs i Kazimir Mikašek. Za vizualnu čaroliju bit će zadužen Oblik 3, a večer će otvoriti kantautorica Mi Vida iz Zagreba.”