PREMIJERA: The Miceks – “Mr. Boong”

The Miceks, zagrebačka grupa okupljena oko legendarnog gitarista Alena Kraljića Kralje (Pips Chips and Videoclips, Majke, Cirkus, The Sale of Joy) jučer je, u srijedu 7. ožujka u klubu Vinyl, održala promociju novog video spota ”Mr. Boong” i koncert za okupljene.  

Hipnotično šareni, psihodelični video za novi singl je snimljen u garaži u režiji Alena Kraljića Kralje. Pjesme The Miceksa obilježene su čvrstim i modernim rock zvukom usklađenim sa zabavnim tekstovima, a sve će one početkom proljeća biti pretočene na debi album koji će izaći pod okriljem izdavačke kuće Dancing Bear.

Grupu The Miceks do sada smo upoznali kroz nekoliko koncerata diljem Zagreba, uključujući i odličan ovogodišnji nastup na festivalu Brijačnica te kroz do sad objavljene singlove “Jesus, Stonesi i Ramonesi” i novopredstavljeni “Mr. Boong'”. 

TheMiceks u Vinylu na promociji novog singla, foto: Mario Borščak

The Miceks su osnovani 2015. godine u kvartu Utrine, u jednoj od tamošnjih garaža popularno znanih kao ”Favele”. Nadahnuti melodičnim, plesnim rock ‘n’ rollom, tekstovi njihovih pjesma govore o aktualnim događanjima oko nas te o vječnim pitanjima o ljubavi, nadi i slobodi.  

Pjesme su autorsko djelo Alena Kraljića Kralje koji je afirmaciju, skladateljsko umijeće pa i rockersku reputaciju stekao i učvrstio kao član benda Majke, Bare i Plaćenici.  

Uz Kralju, The Miceks   su Bruno Žabek Žabica – gitara, Benjamin Mjeržva Ze – bubanj , Miro Tabak – bas gitara i Bruno Javor – vokal.