Preminuo Chris Cornell, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock vokala

Chris Cornell, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock vokala svih vremena, frontman legendarnih Soundgarden i supergrupa Audioslave i Temple Of The Dog, preminuo je jučer navečer u Detroitu u svojoj 52. godini života.

Vijest o ovoj iznenadnoj i tragičnoj smrti potvrdio je njegov glasnogovornik Brian Bumbery za američki The Associated Press. Uzrok smrti glazbenika još nije poznat.

Soundgarden, band koji je osnovao i bio mu frontman, spada u veliku četvorku grunge pokreta, uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains. Studijske albume prodali su u desecima milijuna primjeraka i izbacili van neke od najvećih hitova 90-ih godina prošlog stoljeća poput “Black Hole Sun”, “Spoonman” ili “Outshined”. Karijeru je kasnije nastavio u supergrupi Audioslave, koju su uz njega činila tri člana Rage Against The machine, a paralelno je cijelo vrijeme objavljivao solo albume i pisao filmsku glazbu, između ostalih i Bondovu temu “You Know My Name” i “Live To Rise” za “The Avengers”. U gotovo svim izborima za najboljeg rock vokala svih vremena završavao je u Top 10, dok je u nekim izborima, poput onog magazina Guitar World, završio na prvoj poziciji.