Preminuo posljednji živući član najpoznatije postave Motörheada

Posljednji živući član najpoznatije postave benda britanskih rock legendi Motörhead, gitarist “Fast” Eddie Clarke preminuo je u 67. godini života.

Tužnu vijest za glazbenu scenu potvrdio je Motörhead na svojoj službenoj Facebook stranici. Prema riječima benda, Eddie Clarke podlegao je teškoj i iznenadnoj upali pluća.

Pravog imena Edward Allan Clarke, poznati glazbenik pridružio se najslavnijoj postavi Motörheada 1976. On, bubnjar Phil Taylor i legendarni Lemmy, objavili su svoj istoimeni prvijenac godinu kasnije, a nakon nekoliko uspješnih izdanja i rada na jednom od najpoznatijih klasika Motörheada, “Ace of Spades”, Clarke je napustio bend 1982. Zamjenio ga je gitarist benda Thin Lizzy, Brian Robertson. Clarke je nedugo poslije s poznatim basistom Peteom Wayem (UFO) osnovao sastav Fastway s kojim je objavio još sedam albuma te nastupao rame uz rame s AC/DC.

Tokom kasnijih godina Clarke se povezao sa starim članovima Motörheada te se pojavljivao kao počasni gost na obljetničkim nastupima benda. Nažalost, nakon smrti Phila Taylora i Lemmya 2015. u razmaku od tek mjesec dana, s “brzim” Eddie Clarkeom glazbenu scenu je napustila cijela originalna postava slavnog benda.