Prestižni “MTV Unplugged” Liama Gallaghera napokon ugledao svjetlo dana!

Naelektrizirana atmosfera koncerta opipljiva je od samog trenutka kada Liam stupi na pozornicu

Album je snimljen prošlog ljeta u Gradskoj vijećnici u Kingstonu na Hullu, a njime se Liam pridružio listi glazbenih velikana kao što su Paul McCartney, Page i Plant, Nirvana i brojnim drugima koji su snimili prestižni MTV Unplugged session.

Naelektrizirana atmosfera koncerta opipljiva je od samog trenutka kada Liam stupi na pozornicu i otpjeva “Wall of Glass”.

Materijal nastao tijekom Liamove solo karijere, kao što su njemu osobno draga “Once” i vesela “Now That I’ve Found You” zasjale su u ogoljenom formatu u kojem je Liamov glas dominirao u pratnji sjajnih pratećih vokala i očaravajućih aranžmana u izvedbi 24-članog Urban Soul Orchestra.

Ogoljena snage studijske snimke, pjesma “Gone” se posebno istaknula u novootkrivenoj bombastičnoj dinamici i cineastičnoj atmosferi.

Gitarist i osnivač Oasisa, Paul Arthurs poznatiji kao Bonehead pridružio se Liamu na pjesmama “Some Might Say”, “Stand By Me”, “Cast No Shadow” i prvoj live izvedbi pjesme “Sad Song” koja se našla kao bonus pjesma na albumu “Definitely Maybe”, a koncert je kulminirao emotivnom izvedbom klasika “Champagne Supernova”.

Album je dostupan u svim Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku, odnosno putem Dancing Bear web shopa gdje još uvijek traju primamljive akcije.

***
Moglo bi vas zanimati: 

Fanovi u izolaciji rekreiraju naslovnice albuma grupe Oasis