Pretpremijera mjuzikla ‘Byron’ u GK Komediji

Foto: Ines Novković

U srijedu, 22. veljače i u četvrtak 23. veljače 2017., s početkom u 19.30 h, u zagrebačkom GK Komediji, održat će se pretpremijere mjuzikla ‘Byron’ prema tekstu Mire Gavrana, s glazbom Darka Domitroviža i u režiji Ivane Čoh. Premijera je u petak, 24. veljače 2017.

Mjuzikl „Byron“ donosi burnu ljubavnu priču Lorda Byrona za njegova boravka u Veneciji 1820-ih godina. U poznatog engleskog romantika i pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona zaljubljene su dvije sestre, Maria i Brigitte, Austrijanke čiji je otac kao vrhovni vojni zapovjednik poslan u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Ne​ ​prihvaćajući nametnute austrijske gospodare, Venecijanci protestiraju i potiču društvena previranja i pobune. Pobunama se priključuje i sam Byron, koji u ta burna politička vremena doživljava uzvišenu ljubav punu dramatičnih, ali i komičnih situacija. Kako se radnja mjuzikla događa u vrijeme karnevala, uz prave karnevalske maske, padaju i mnoge svakodnevne maske Byronovih znanaca i prijatelja…

Glavne uloge tumače Đani Stipaničev, Dražen Bratulić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Renata Sabljak i Danijela Pintarić.

Sljedeće izvedbe su 25., 27. i 28. veljače te 1., 9., 10., i 11. ožujka. Cijena ulaznica je 80-120 kn.