Pretpremijera ‘Taksimetra’ na Ljetnim noćima Teatra EXIT

teatar exit

U četvrtak i subotu, 4. i 6. kolovoza, u završnici 7. Ljetnih noći Teatra EXIT, što se održavaju u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, održat će se pretpremijere predstave ‘Taksimetar’ prema tekstu Gorana Vojnovića, a u režiji Matka Raguža.

ŠTaksimetar-3to se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo. Taksista i putnike glume Zijad Gračić i Robert Budak.

Ulaznica stoji 40-65 kn.

Na EXIT-ovim Ljetnim noćima, otpočetima koncem lipnja gostovanjem „Čarobnjaka“ Narodnog pozorišta Sombor, tijekom sljedeća dva tjedna gostuju još „Nemreš pobjeć od nedjelje“ koprivničkog Teatra Ludens, „Stilske vježbe“ zagrebačkog Planet Arta, „Odlazni terminal“ beogradskog UK Vuk Stefanović Karadžić i ISPAD-a te „Shirley Valentine“ zagrebačkog Lectiruma, a na programu su i EXIT-ove (ko)produkcije „Crveno“, „Kreket“, „Ja, tata!“, „Sutra (ni)je novi dan“ i „SHAKEspeare na EXit“.

Raspored programa i ostale informacije nalaze se na EXIT-ovoj stranici.