Prezentacija radionice kreativnog dokumentarizma u Teatru &TD

Radionica kreativnog dokumentarizma, foto: Damir Žižić

Gdje je autentičnost u svijetu punom zbrke? Kako nas dokumentaristički alati mogu dovesti bliže čistoći za kojom, čini se, čeznemo? Postoji li način da se približimo onome što tvrdimo, kažemo i priznajemo? Koja je uloga jezika u tome? Može li nam još nešto sugerirati? Ili će nas neka druga, taktilnija stvarnost možda iznenaditi po putu?

Radionica kreativnog dokumentarizma pod nazivom „Alati za stvaranje dokumentarnih projekata” organizirana je kako bi ponudila nove perspektive u odnosu na to kako percipiramo našu okolinu kao potencijalni materijal za našu umjetničku praksu. Radionica se bavila različitim načinima ekstrahiranja dokumentarnoga materijala, i mijenjajući mu kontekst i prezentaciju, ispitivala je granicu između stvarnosti i fikcije.

Cilj radionice bio je istražiti različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog, gdje se od polaznika očekivalo da u njoj sudjeluju kao ravnopravni suradnici i koautori.

Nakon 5 dana, voditelji radionice Hedvig Biong, Pablo Castilla i Niko Hafkenscheid te polaznici Nikolina Anković, Boris Barukčić, Irena Čurik, Teuta Gatolin, Ivor Glavaš, Judita Horvatinović, Tea Kantoci, Vedran Senjanović, Sara Simić i Klara Šimunovic pozivaju vas na prezentaciju rezultata zajedničkoga rada u srijedu, 28. 2. u 19 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD (Studentski centar, Savska 25). Ulaz je besplatan.

Financirano sredstvima europskoga projekta Apap – Performing Europe 2020, sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. U suradnji s ADU ● Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.