Prijateljski pijanistički razgovori Joea Meixnera u Lisinskom

Joe MeixnerU ponedjeljak, 15. veljače, u 20 h, u Maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupa pijanist Josip Joe Meixner.

Austrijanac Hrvatskog podrijetla, Meixner je skladatelj je, aranžer i producent. No prije svega, pijanist. Na njegovim se koncertima mogu čuti djela Claudea Debussyja, Joaquina Rodriga ili Stinga u maštovitim, samo njemu svojstvenim aranžmanima. Njegov baršunasti zvuk klavira zavodi publiku i poklanja joj samu bit glazbe.

U Maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje se, kao što sam kaže, osjeća kao kod kuće, neće biti sam na pozornici. Vodit će glazbene razgovore sa svojim prijateljima i gostima. To će sve biti redom renomirani hrvatski glazbenici jazz i pop žanra: Mario Mavrin (bas), Damir Šomen (udaraljke), Primož Grašić (gitara), Lela Kaplowitz (vokal), Danijela Večerinović (vokal), Sabrina Hebiri (vokal), Josip Novosel (violina) i Zlatan Došlić (klavir).

U danima oko Valentinova, kada se na ovaj ili onaj način prisjećamo važnosti romantike i ljubavi, koncert Joa Meixnera i prijatelja nastojat će prizvati čarobne trenutke u kojima glazba potiče ljubav u nama i u svijetu oko nas.

Na programu su skladbe Claudea Debussyja, Franza Lehara, Stinga, Georgea Gershwina, Richarda Rodgersa i Lorenza Harta, Joea Meixnera, Bobbyja Troupa, Carole King i drugih.