Prije nego projekt preseli u grad, za posljednju #OdSobeDoSobe svirku pobrinuli su se The Red Roosters!

Glazbenici sviraju i pjevaju iz svojih domova u sklopu projekta #OdSobeDoSobe

Fotografija: Facebook @thered.roosters.56

Projekt #OdSobeDoSobe još je ovaj tjedan „iz sobe”, a onda se seli – na zrak i sunce! Epidemioloških mjera se organizatori i glazbenici planiraju još uvijek pridržavati, tako da će hrvatski glazbenici snimati svoje izvedbe po hrvatskim plažama, otocima, gradovima, uvalama…

#OdSobeDoSobe postat će #OdGradaDoGrada! – U planu je ljetna verzija projekta koji nam je, zahvaljujući glazbenicima, olakšao izolacijske dane.

Prije nego se „prebacimo” na ljetnu varijantu, nakon sobne svirke grupe Ogenj, u posljednjem u nizu “kučnih” nastupa predstavljaju nam se  The Red Roosters.

The Red Roostersi su osnovani još 2004. Godine, a 2009. dobili su nagradu HGU-a za najperspektivniji mladi sastav.

Pjesma koju su predstavili u sklopu projekta #OdSobeDoSobe njihov je singl čiji je autor glazbe i teksta Ljudevit Laušin, guitarist i glavni vocal benda, a sobnu varijentu može poslušati od danas u 18 h na YouTube kanalu Unisona ili na web stranicama partnera: 

Projekt #OdSobeDoSobe započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Joea i Lelu Kaplowitz kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hrPopmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

****
*Izvedbe pop izvođača možete pronaći i nastaviti na stranicama Mixerovog sestrinskog portala Popmix.hr!

Moglo bi vas zanimati: