Priopćenje organizatora Varaždin rock fest-a

vrf

Medijima, publici, izvođačima

Poštovani suradnici, prijatelji i partneri, cijenjena publiko!

Organizatori 1. Varaždin rock festivala (VRF) sa velikim žaljenjem prolongiraju termin održavanja Festivala najavljenog za 10. i 11. lipnja 2011.g. u Gradskog športskoj dvorani Varaždin (Areni).

Novi termin festivala bit će u mjesecu listopadu (najvjerojatnije 1.10. ).

Iako se radi o iznimnom broju poznatih rock imena naše regije, kao i mnogim rock bandovima kojima smo htjeli pomoći pri afirmaciji, nismo imali izbora pri teškoj odluci o prolongaciji VRF-a.

Razloga za prolongaciju ima više, no istaknut ćemo najvažnije – veliki broj atraktivnih događanja u vrlo kratkom razdoblju, kako u Varaždinu /Techno party, Kick Box, Rukomet, 100 violina, Balašević …/ i niz događaja u bližoj regiji i gradovima, (npr. koncert Bon Jovi 08.06. u Zg ) koji su svakako imali utjecaj na umanjeni interes te doveli do financijskog i terminskog „zagušenja“ građanstva, posljedica čega je nedovoljna prodaja ulaznica za VRF.

Nadalje, pojave preprodaja posebnih promotivnih karata također su imale utjecaj na umanjenu prodaju, a kako se radi o komercijalnom projektu koji nije financiran iz bilo kojeg proračuna, organizatori u ovom trenutku temeljem pretprodaje ulaznica ne mogu pokriti ukupne troškove realizacije projekta.

Kako smatramo da je dijelom i naša procjena termina, uzrok izazovima s kojima smo suočeni, izražavamo svoje duboko žaljenje i prenosimo ispriku zbog bilo kakve moguće neugodnosti, a novac za kupljene ulaznice bit će vraćen na ovlaštenim prodajnim mjestima na kojima su i kupljene.

Maturantima koji su dobili festivalske ulaznice također će se organizirati adekvatan zamjenski koncert u suradnji i suorganizaciji udruga mladih.

Organizatori VRF