Prizivamo proljeće uz Jazz.hr i poklanjamo festivalske ulaznice

Festival Jazz.hr/proljeće počinje ovog tjedna, a u četiri dana je najavljeno šest koncerata

Festival Jazz.hr/proljeće počinje ovog tjedna, a održat će se od 15. do 18. svibnja u Zagrebu na dvije lokacije, a u četiri dana je najavljeno šest koncerata. Tijekom festivala Zagreb će biti domaćin vrhunskih imena jazza, a koncerti će se održavati u klubu Kontesa te na Muzičkoj akademiji.

Prvog dana festivala, 15. svibnja, nastupit će pobjednici natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović”, a predstavit će se neafirmirani domaći jazzisti prema izboru selektora Marija Igreca. Iste večeri će nastupiti Ratko Divjak sa svojim kvartetom, a dok u petak u Kontesi gdje publiku očekuje nastup perspektivnih hrvatskih jazz glazbenika uz pratnju jazz tria. Repertoar uključuje prepoznatljive jazz standarde te skladbe iz američke i brazilske pjesmarice uz nezaobilaznu vokalnu improvizaciju. Za nastup ih je pripremila pjevačica i pedagoginja Lela Kaplowitz, cijenjena i nagrađivana jazz vokalistica sa svjetskim iskustvomOsim jakih domaćih imena, na festivalu će se predstaviti vhunska svjetska imena jazza – Vanessa Rubin, Zadeno Trio i Black Art Jazz Collective.

Mixer.hr će ovom prilikom počastiti dvoje čitatelja s x2 festivalske ulaznice! U komentaru na postu ovog članka na našoj Facebook stranici ostavite svoje puno ime i prezime, ili svoje podatke, uz naznaku “JAZZ”, pošaljite na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr 

Nasumičnim odabirom dvoje sretnih dobitnika izvući ćemo u srijedu, 15. svibnja iza 12h. Imena dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.