Pro Vo No izdali prvi album ‘Doručak Prvaka’

Pro-Vo-No

Nakon što su u kolovozu najavili album singlom Šizofrenija, eklektični pop duo bez dlaka na jeziku, Pro Vo No, izdao je svoj prvi album nazvan Doručak Prvaka. Album je odmah dostupan za slušanje i besplatan download na Soundcloudu http://soundcloud.com/pro-vo-no/sets/dorucak-prvaka.

Sniman i produciran u Rijeci od strane autora, album Doručak Prvaka spoj je lakih nota i provokativnih tekstova kakve publika do sada nije imala priliku čuti na hrvatskoj estradi i gotovo je sigurno da će ljubitelji dobre glazbene satire uzrokovane današnjim stanjem u društvu na njemu naći nešto za sebe. Članovi skupine Pro Vo No, Jasen i Robert,  izjavili su kako su iznimno zadovoljni pjesmama koje su snimili za album i otkrili da ubrzano pripremaju nastupe u živo, pjesme za drugo izdanje te prvi spot. Na albumu se nalazi 10 pjesama od kojih su neke prerade popularnih hrvatskih i stranih kompozicija, a neke ”originalne kompozicije s potencijalom da ih ljudi zavole ili zamrze”. Pro Vo No ovom prilikom najavljuju i spot za pjesmu Čiko Đentile koju možete poslušati u sklopu albuma.

Pro Vo No su nastali u Rijeci 2011. godine okupljanjem internacionalnog tima glazbenih istomišljenika u projekt koji svoje ideje odašilje bespućima interneta, a pri tom pazi da se pažnja ne pridaje političkoj korektnosti. Glazbeni stil koji njeguju opisuju kao eklektični pop, a neke od tema kojima se bave su preispitivanje stvarnosti kroz glazbu, Đibonijeva relativizacija pojma vremena i vuvuzele. Najavljuju brzi probitak na sceni i kreativnu kakofoniju čiste ideje, zvuka i slike. Svojom inspiracijom smatraju umjetnike kao što su Gibonni, J. L. Borges, Frank Zappa i Rambo Amadeus.
Album Doručak Prvaka možete preslušati i skinuti na linku http://soundcloud.com/pro-vo-no/sets/dorucak-prvaka, dok o Pro Vo Nou više možete saznati tako da posjetite njihove Facebook i Soundcloud stranice ili u tražilicu upišete Pro Vo No.

foto: Gospojica Mačukat