Promocija albuma “Zamba – Home” u Jiggy Bar-u

zamba-homeU četvrtak, 11. lipnja, u zagrebačkom klubu Jiggy Bar, održat će se koncertna promocija hvaljenog debitanskog albuma “Home” blues rock sastava Zamba iz Duge Rese. Album je najavljen istoimenim singlom, a sadrži trinaest melodičnih autorskih blues rock pjesama na engleskom jeziku, za koje je glazbu i tekst napravio gitarist, vokal i frontmen Boris Dugi – Novački Zamba. Iako je riječ o diskografskom prvijencu, bend Zamba je već dobro poznat u domaćim blues krugovima: kao pobjednik “5th Croatian Blues Challengea” u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju “International Blues Challenge” u Memphisu, 2014. godine. Lider sastava, Boris Dugi – Novački Zamba u svojoj je dugogodišnjoj, bogatoj karijeri surađivao s mnogim poznatim glazbenicima (Toše Proeski, Vanna, Boris Novković…), s kojima je snimio više od osamsto studijskih pjesama te nastupio na gotovo beskonačno koncerata.

Uz pomoć brojnih vrhunskih glazbenika (album su, uz Zambu, koji je svirao električnu, akustičnu i bas gitaru, dobro te otpjevao vokale, snimali i Damir Šomen i Luka Kovačić na bubnju, Hrvoje Kralj na bas gitari, Jan Tomašević na orguljama, Siniša Dorontić na orguljama i klaviru, Nikola Fabijanić na tenor saksofonu, Goran Jurković na bariton saksofonu, Željko Kambić na trubi te Darija Hodnik i Vladimir Pavelić na pratećim vokalima), Zamba je svoje dosadašnje glazbeno iskustvo pretočio u stvaranje vlastite glazbe, a rezultat je najbolje vidljiv u zvuku albuma “Home”.

Album je snimio Tomislav Bačurin – Lima u “Long – play” studiju, snimka lead vokala, miks i mastering su djelo Dragutina Smokrovića Smokve, za sliku naslovnice je zaslužan Dalibor Pavić – Paky, a dizajn je djelo studija Cognita.

Čime je to Zambin prvijenac očarao publiku i kritiku možete provjeriti u četvrtak, 11. lipnja s početkom u 21:30 sat, u zagrebačkom Jiggy Baru. Ulaz je besplatan, a uživanje u vrhunskom bluesu garantirano.